Már a terhesség elején érdemes eldöntened, hogy szülésznő vagy orvos kisérje a szülést

Ha már szültél, bizonyára van tapasztalatod és véleményed ezzel kapcsolatban. Amennyiben viszont most várod az első babád, biztosan mindenféle véleménnyel találkozol. Ilyenkor egy idő után már úgy érzi az ember, hogy ő maga sem tudja, mi lenne jó.

Van, aki azt vallja, hogy a munka oroszlánrészét úgyis a szülésznő végzi, ezért nincs is szükség fogadott orvosra, hiszen szinte mindegy, hogy abban a pár percben ki van ott. Mások viszont el sem tudják képzelni, hogy ne az a nőgyógyász álljon mellettük a szülőszobán, akit ismernek, akiben megbíznak.

Mindkét tábornak van igazsága, hiszen tény, egy teljesen komplikációmentes szülés esetén, valóban a szülésznő az, aki végig ott van a kismama mellett. Viszont ott van a ha. Mi történik akkor, ha mégsem megy minden zökkenőmentesen? Olyankor bizony elengedhetetlen, hogy egy olyan orvos segítsen minket, akinek a tudásában maximálisan bízunk.

Éppen ezért ezt a kérdést mindenkinek saját magának kell éreznie és eldöntenie. Csak te tudhatod, hogyan érzed magad biztonságban: egy szülésznővel vagy egy nőgyógyásszal.

Mindegy, hogy szülésznőt vagy orvost választasz, a lényeg, hogy maximálisan megbízz benne
error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!