A babaváró hitel egy kifejezetten jó konstrukciónak számít a jelenlegi piacon, így bizonyára sokan igénylik. Azonban – mint minden hitel esetén – a babavárónak is vannak feltételei, amelyekkel nem árt tisztában lenni, ha ti is szeretnétek felvenni.

A babaváró hitel egy olyan szabadon felhasználható maximum 10 millió forint hitelösszegű hitel, amelyet legfeljebb 20 éves futamidővel lehet felvenni. A szabad felhasználás mellett nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá ingatlanfedezet, valamint az, hogy az állam kamattámogatást ad, ha gyermeketek születik.

Egy gyermek vállalása esetén a hitel kamatmentessé válik és 3 évig nem kell fizetni sem. A második gyermek születése ezt további 3 évvel hosszabbítja meg és a tőketartozás 30%-át elengedik, míg a harmadik gyermek születése után a teljes fennálló tőketartozás elengedésre kerül.

Azonban azt fontos tisztázni, hogy a babaváró hitelt – ahogyan a neve is jelzi – meglévő gyerekre nem, csak vállalt gyermekre lehet felvenni. Éppen ezért jól meg kell fontolni a döntést, hiszen abban az esetben, ha valami miatt a vállalt gyermek mégsem születik meg, a kapott kamattámogatást például teljes egészében vissza kell fizetni egyösszegben. Emiatt mindenképp alaposan járjátok körbe a témát, mielőtt belevágtok az igénylésbe.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!