Amikor megtudjuk, hogy kisbabát várunk, beindul a fészekrakási ösztön. Számba vesszük, hogy mi mindent kell beszereznünk. A babaszoba berendezéseitől kezdve, a ruhákon át a babakocsiig igen sok mindent kell megvenni. És egyszer csak felmerülhet bennünk a kérdés, hogy tényleg mindenből új kell? Ha valamit használtan veszünk, akkor már nem vagyunk elég jó szülők?

A válasz határozottan az, hogy nem kell mindenből új, sőt, gyakran teljesen felesleges. A jó szülőség pedig nagyon nem azon múlik, hogy mindenből újat veszünk-e a gyereknek vagy sem.

Nyilván cumit nem fogunk használtan venni, de például kisruhákat és babakocsit nyugodtan. A kisbabák olyan gyorsan nővik ki a ruhájukat, hogy nem ritka, hogy egy-egy darabot csupán 1-2 alkalommal tudunk rájuk adni, emiatt szinte újnak számít. Miért ne vehetnénk ilyen ruhácskákat a babánknak sokkal olcsóbban, ráadásul a környezetet is kímélve ezzel?

A másik, amiből szerintem teljesen felesleges újat venni, az a babakocsi. Sokan szinte versenyt csinálnak abból, hogy minél drágább babakocsit vegyenek a babájuknak, de szerintem erre semmi szükség nincs. Főleg, ha mondjuk kifogunk egy olyan gyereket, aki nem hajlandó megmaradni a babakocsiban. Mivel ezt nem tudhatjuk előre, nem muszáj többszázezer forintért új babakocsit venni, sokkal kedvezőbben kaphatunk nagyon jó állapotban lévő használtat is, ami szintén tökéletesen megfelel a célnak.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!