Amikor megszületik a kisbabánk és csak az anyai teendőkre koncentrálunk, távolinak tűnik még, amikor vissza kell mennünk dolgozni. Aztán ahogy telik az idő és mi is beleszokunk az anya szerepbe, egyre többször jut eszünkbe a munka.

De vajon mi az az ideális időpont, amikor egy édesanyának érdemes visszamennie dolgozni?

A legszerencsésebb az, ha a gyerek 3 éves koráig otthon maradhatunk, mert általában akkorra érnek meg a picik a közösségre. Azonban számos tényezőtől függ, hogy megtehetjük-e ezt. Az egyik persze az anyagi része a kérdésnek, hiszen a csemeténk 2 éves kora után már csak a GYES-t kapjuk, ami finoman szólva is igen szerény összeg, abból nem lehet megélni. Emiatt sok anya dönt úgy, hogy kétévesen bölcsibe adja a gyermekét, ő pedig visszamegy dolgozni.

Ugyanakkor nem csak anyagi szempontok vannak, mert bizony sokan érzik azt is, hogy szívesen dolgoznának már, mert hiányzik nekik a munkahelyük, a feladataik és szükségük van arra, hogy ne csak anyák legyenek. A legjobb helyzet az, amikor a gyermek igényeit szem előtt tartva, de a saját vágyait sem elnyomva tud meghozni egy ilyen döntést az anya, hogy ne legyen őrlődés a munkavágy, és babázás között.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!