A hozzátáplálás megkezdése mindig izgalmas időszak

A hozzátáplálás megkezdése mindig egy izgalmas időszak, ami számtalan kérdést vet fel. Mikor kezdjem? Mivel kezdjem? Melyik táblázat szerint haladjunk? Pépes vagy blw? Főzött vagy üveges bébiétel? És még számos egyéb. Rengeteg táblázat, jótanács, tapasztalat körülöttünk, és nem könnyű eligazodni bennük.

Az egységes ajánlás az, hogy a baba 6 hónapos koráig csak anyatejet vagy tápszert kapjon, utána érdemes megkezdeni a kóstoltatást.

A bébiétel is jó alternatíva lehet

Azonban nagyon fontos, hogy figyeljük a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy a baba érett-e már a hozzátáplálásra: tartja a fejét, tud ülni, le tudja nyelni az ételt, érdeklődik az ételek iránt (ez az, amikor kinézi már az ételt a szánkból). Ha ezeket még egyáltalán nem tapasztaljuk, nem muszáj pontban 6 hónaposan elkezdenünk a hozzátáplálást.

A legfontosabb mindig az, hogy a baba igényeit tartsuk szem előtt. Minden gyerek más, ami az egyiknél bevált, a másiknál nem biztos, hogy működőképes. Nem kell azon stresszelni, ha a te gyereked csak az üveges bébiételt eszi, és azon sem, ha nem fogadja el még a darabosat. Látni fogod, hogy milyen tempóban tudtok haladni, ahogyan az is egyértelműen ki fog derülni, hogy milyen ízeket kedvel és milyeneket nem.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!