A vírus elleni védekezés alapja az, hogy minél kevesebb személyes kontakt legyen.
Ennek fényében sok munkáltató döntött úgy, hogy bevezeti a home office-t, hogy a munkavállalók otthonról tudjanak dolgozni. Van, aki örül ennek, van, aki kevésbé. Bármelyik csoportba is tartozol, hozunk most néhány tippet, hogy az otthoni munkavégzés hatékony és gördülékeny legyen.

1. Legyen listád a teendőidről! Ezt lehetőleg még előző este, vagy legkésőbb aznap reggel írd meg, hogy tudd, miket kell elvégezned. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés az elvégzett feladatokat kihúzni a listáról! 😊

2. Tartsd a munkaidőt! Próbálj meg figyelni arra, hogy munkaidőben dolgozz, azon kívül pedig ne, hogy megmaradjon a munka és a magánélet egyensúlya is.

3. Tarts szünetet és mozdulj ki! Ne ess abba a hibába, hogy a home office miatt reggeltől estig dolgozol, vagy napokig ki sem mozdulsz a lakásba. Igenis mozdulj ki, menj el sétálni, és munka közben is tarts kávé – vagy ebédszünetet.

4. Tarts meg a rutint! Még home office-ban is érdemes követni a reggeli rutinodat, meg úgy egyébként a napirendedet, hogy ezzel is rendszert vigyél a napodba. Ez azt is jelenti egyúttal, hogy bármennyire is kényelmes, öltözz át reggel, és ne pizsamában dolgozz.

5. Alakítsd ki a megfelelő munkakörnyezeted! Te ismered magad, te tudod, hogy milyen környezetben tudsz eredményesen és proaktívan dolgozni. Teremtsd ezt meg otthon is.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!