Jelenlegi tudásunk szerint nincs egyetlen olyan gyógyszer sem, ami hatékony megoldást jelent a koronavírussal szemben, így egyetlen dolgot tudunk tenni: megerősítjük az immunrendszerünket, hogy egy esetleges fertőzés esetén könnyebben legyőzze azt. Az őszi, téli hónapokban egyébként is fontos, hogy felkészítsük szervezetünket és immunrendszerünket a hideg időre, valamint az ilyenkor szokásos influenza vírusra is.

Az immunerősítés egyik alapja a helyes táplálkozás, ugyanis a bélflórában dől el, hogy a bevitt vitamin mennyiségből mennyit tud hasznosítani a szervezet. A bélflóra nem csupán az emésztésben vesz részt, de nagyon fontos szerepet tölt be a baktériumok és vírusok ellenei védekezésben is, ezért együnk minden nap élőflórás joghurtot, valamint rostdús gyümölcsöket és zöldségeket, hogy ezzel is védjük.

A másik nagyon fontos, hogy bejuttassuk a szervezetünkbe a szükséges vitaminokat. Ehhez fogyaszthatunk vitaminkészítményeket – talán a téli hónapokban ezekkel egyszerűbb is pótolni a vitaminkészleteket -, valamint természetes immunerősítőket is. Ilyen például a méz és a méhpempő, a macskakarom, a különféle csírák, a kovászolt zöldségek, a fokhagyma, a savanyú káposzta, a ginzeng, a bodza – és csipkebogyó, a gyömbér, a homoktövis, a kakukkfű és a hársfavirág tea. Ezekből fogyasszunk minél többet, hogy természetes módon erősítsük az immunrendszerünket.

Végül pedig fontos a rendszeres testmozgás is, hiszen a szabad levegőn töltött idő, a mozgás – legyen az futás, biciklizés vagy csak séta – jótékonyan hat a szervezetünkre. Kettős védelmet biztosít, hiszen amellett, hogy erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt is, ami pedig közismerten a betegségek táptalaja.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!