Ha csak két tanúval elballagtok és aláírtok a nagykönyvben az anyakönyvvezető előtt, akkor az esküvő költsége gyakorlatilag nulla. De, ha ennél többre vágytok, akkor bizony érdemes félretenni, mert egy lagzi nem olcsó mulatság. Összeszedtük azokat az alapvető költségeket, amelyek megkerülhetetlenek, ha szeretnéd, hogy a nagy nap örök emlék legyen.

1. Menyasszonyi ruha és öltöny: az egyik legnagyobb költséget a menyasszony ruhája jelenti, amely bérlés esetén is legalább 100-200.000 Ft, de ha varratod, többszázezer, akár milliós nagyságrendet is jelenthet.

2. Esküvői menü: nagy általánosságban az mondható, hogy fejenként 10-15.000 Ft egy esküvői menü, de persze az egyéni igényeket figyelembe véve ez még több lehet.

3. Szállás a vendégeknek: ha messzebbről is érkeznek rokonok, barátok, akik helyben nem tudják megoldani az ottalvást, illik nekik szállást foglalni, ami egy éjszakára 15-20.000 Ft körül mozog.

4. Gyűrű: a határ természetesen itt is a csillagos ég, de átlagban 50-250.000 Ft között mozog darabja.

5. Vőfély vagy ceremóniamester: valamelyikre szükségetek lesz, hiszen kell egy ember a kezében tartja az eseményeket. Egy felkapott vőfély vagy ceremóniamester díja akár 200-300.000 Ft is lehet.

6. Fotós és videós: nem kérdés, hogy ti is szeretnétek megörökíteni a nagy nap eseményeit fotón és videón is, ehhez viszont szakemberre lesz szükség. Egy profi fotós szintén elkérhet 200-300.000 Ft-ot egy esküvőre.

7. Apróságok: a fenti nagyobb költségek mellett ugyanúgy el lehet költeni többszázezer forintot fodrászra, sminkesre, virágra, köszönőajándékra, dekorra, autóbérlésre, tortára és még minden egyébre, amit szeretnénk.

+1 Esküvőszervező: ha meg akarjátok kímélni magatokat a szervezés fáradalmaitól, esküvőszervező segítségét is igénybe vehetitek, aki mindent elintéz helyettetek. Az ő költsége 200-300.000 Ft között mozog.

A fentieket összeadva hamar kiderül, hogy egy esküvőt 2-3 millió forint alatt nehezen lehet megúszni. Ha szeretnél időben felkészülni, és a nagy napot úgy szervezni, hogy ne kelljen folyton az anyagiak miatt aggódni vagy a kiadások miatt hitelt felvenni, érdemes megtakarítást kötnöd már korábban.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!