Mást sem lehet hallani, mint azt, hogy a koronavírussal szembeni védekezés alapja a megfelelő fertőtlenítés. De vajon milyen fertőtlenítőszert használjunk a kezünkön, illetve az egyes felületeken, hogy elpusztítsuk az ott lévő vírusokat és hatékonyan tudjuk felvenni a harcot a koronavírus ellen?

A koronavírus elpusztítására az alkoholtartalmú fertőtlenítőszerek alkalmasak. Minden esetben olyan kézfertőtlenítőt válasszunk, amelyen fel van tüntetve az is, hogy vírusölő (virucid), mert az antibakteriális fertőtlenítők hatása igen bizonytalan. Jó tudni azonban azt is, hogy a koronavírust a legalább 20 másodpercig tartó szappanos kézmosás is elpusztítja, így nem muszáj állandóan kézfertőtlenítőt használunk. Ha van lehetőségünk kézmosásra, válasszuk azt.

A lakásban, irodákban található felületek – mint például a padló, asztal vagy konyhapult – fertőtlenítésére 70 %-os alkohol, az ötvenszeresre hígított háztartási hipó vagy a 0,5 %-os hidrogén-peroxid oldat lehet alkalmas, ezek ugyanis pár perc alatt elpusztítják a koronavírust.

Ne felejtsük el, hogy ezek vegyszerek, ezért használatukkor minden esetben legyünk körültekintőek!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!