Nem ritkán már középiskolában előkerül ez a kérdés, de aztán az egyetemen igazán aktuális lesz. Talán nincs olyan egyetemista, aki akár csak gondolat szintjén is, de ne kacérkodna a külföldi tanulással. Hiszen amellett, hogy életre szóló élmény, a későbbiek szempontjából is kifejezetten hasznos. De lássuk, mi szól a külföldi tanulmány mellett, és van-e egyáltalán olyan, ami ellene?

A legnagyobb érv a külföldön folytatott tanulmányok mellett egyértelműen a nyelvtanulás. Külföldön vagy az adott ország nyelvét, vagy az angolt mindenképp használni kell a boldoguláshoz, aminek köszönhetően a gyerek magabiztosan sajátít el egy idegen nyelvet. Emellett megismer egy idegen országot és kultúrát, valamint rengeteg külföldi barátra és kapcsolatra is szert tehet, amelyből szintén profitálhat később. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen kitérő mindig jól mutat az önéletrajzban.

Ami talán elsőre rémísztő lehet akkor, ha a gyerek külföldön szeretne tanulni, az a család és a barátok hiánya. Bár egyik sem pótolható, az újonnan szerzett ismertséget némileg enyhíthetik a honvágyat. A másik, ami miatt szülőként aggódhatunk, hogy mi lesz vele, ha bármi baja esik külföldön. Egyrészt ez is a tanulási folyamat része, hiszen muszáj önállósodnia, másrészt a váratlan helyzetekre nyújtanak megoldást a különböző biztosítások, melyeket minden esetben érdemes megismerni és igénybe venni.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!