Bár jelen helyzet nem kedvez neki, az utazás az egyik legjobb és legizgalmasabb kikapcsolódás. Új országokat és új kultúrákat felfedezni, új embereket megismerni hatalmas élmény, azonban nem árt néhány dologra odafigyelni, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

Első lépésként már az utazás megtervezésekor ellenőrizd le a személyes okmányaitokat, és azok érvényességét. Nincs annál borzasztóbb, mint amikor a határin visszafordítanak egy lejárt személyi miatt. Nézd meg, hogy az adott országba elég-e a személyi igazolvány, vagy mindenképp útlevélre van szükség.

Csak egészségesen utazz. Mindig – most meg aztán különösen – csak akkor indulj el, ha valóban egészségesnek érzed magad. Ellenkező esetben akár az egész utazást a hotelszobában töltheted betegen. Azonban, ha teljesen egészségesen is indulsz el, készülj fel arra az eshetőségre is, hogy mégis szükséged lehet orvosra, ezért utazás előtt csináltass Európai Biztosítási Kártyát és köss utasbiztosítást.

Ha pedig most kell elutaznod, feltétlenül tájékozódj előzetesen arról, hogy az adott országban épp milyen szabályok és korlátozások vannak érvényben. A legtöbb esetben szükség van negatív tesztre, de emellett is tartsd be az előírásokat, lehetőleg kerüld a tömeget, és legyen nálad tartalék arra az esetre, ha esetleg a célországban karanténba kerülsz.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!