A terhesség egész folyamatában, de különösen a szülés során egy nőnek a legfontosabb, hogy biztonságban érezze magát. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a megfelelő szakembereket maga mellett tudja végig. Ez jelenti elsősorban az orvost, de ma már nagyon sok esetben a szülésznőt, sőt, vannak olyanok, akiknél a dúlát is.

A szülésznő az a szakember, aki fogadja a korházba érő kismamát. Felveszi az adataidat, és egyezteti veled, hogy mi fog történni. Ezután legfőbb feladatát a szülőszobán látja el, ugyanis ő az, aki folyamatosan ott lesz veled a vajúdás alatt és a szülés pillanataiban is. Rendszeresen ellenőrzi a babát is, és rád is figyel.

A szülésznő a szülés alatt végig támogatni fog téged, és tanácsokkal lát el. Számíthatsz rá a fájdalomcsillapítás kérdésében, de abban is tud segíteni, hogy az éppen zajló eseményeket átlásd és megértsd. Az ő legfontosabb feladata ugyanis az, hogy te maximálisan biztonságban érzed magad.

Pontosan ezért, ma már sok kismama dönt úgy, hogy orvos mellett – vagy esetleg helyett – szülésznőt választ, aki ily módon nem csupán a vajúdást és a szülést, de az egész várandósságot is végigkíséri. Ennek köszönhetően kialakul egy olyan bizalmi viszony, ami megnyugtatja az édesanyát még egy olyan kiszolgáltatott helyzetben is, mint a szülés.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!