Egy újszülött öltöztetése komoly dilemma. Nem szeretnéd, ha fázna, de azt sem, ha melege lenne. Fontos lenne, hogy kényelmesen tudjon mozogni is, ráadásul ő maga pedig nem igazán tudja elmondani, hogy is lenne a legjobb neki.

A főszabály az, hogy a babán mindig egy réteggel legyen csak több ruha, mint rajtad. Akkor nagy valószínűséggel nem fog fázni, és melege sem lesz. Ezt egyébként soha ne a kezén vagy az arcán ellenőrizd, hanem a tarkójánál. Abból tudod legjobban megállapítani, hogy melege van-e.

A lakásban – ahol 22-24 foknál nem kell több – elég a picire egy body, és egy rugdalózó. Kint pedig természetesen mindig az évszaknak, és az időjárásnak megfelelően öltöztesd. Így tavasszal a benti réteg fölé kerüljön még egy, és egy vékonyabb overál vagy kiskabát. Nyáron is érdemes több réteget ráadni, legfeljebb leveszed róla, ha melege van. A nyári ruhatár alapdarabja a könnyű, vékony vászonsapka, hogy a fejét is védd a napsugárzástól.

Ősszel, és télen, ahogyan egyre hűvösebb az idő, a babára is egyre több és vastagabb ruhadarabok kerülnek. Az őszi ruha hasonló a tavaszihoz, legfeljebb valamelyest melegebb, télen viszont elengedhetetlen egy jó meleg overál és sapka. Ennek nagy előnye, hogy teljesen védi a babát, és biztosan nem lesz ki a dereka, és így elkerülheted, hogy megfázzon.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!