Legkésőbb gyermeked kétéves kora előtt el kell gondolkoznod azon, hogy hogyan tovább. Otthon maradsz még egy évet, vagy visszamész dolgozni. A legtöbben az utóbbi mellett döntenek, ugyanis abban a pillanatban, hogy a gyerek betölti a második életévét, már csak a GYES-re, valamint a családi pótlékra leszel jogosult. A kettő együtt sem valami magas összeg, ezért nagyon sok anya a gyereke kétéves kora körül visszamegy dolgozni.

Ilyenkor a picik pedig bölcsődébe kerülnek. A fentiek ellenére sokan vannak mégis azok, akik ilyenkor kételkednek a döntés helyességében, hiszen mindenhonnan azt hallani, hogy a gyereknek három éves koráig az anyukája mellett kell lennie, és a bölcsi csak egy szükséges rossz. Valóban az? Lássuk, mi szól mellette, és van-e, ami ellene.

Mindenképp a bölcsőde mellett szól, hogy ott képzett szakemberekkel van, akik egész nap korának megfelelő foglalkozásokkal és játékokkal foglalják le a piciket, így a kicsiket rengeteg inger éri. Legyünk őszinték, anyaként egyszemélyben egész nap ezt mi nem tudjuk biztosítani. Emellett ott vannak a kortársak is, aminek köszönhetően megtanulja, hogy nem csupán ő, és anya, apa vannak a világon, hanem bizony mások is, aminek köszönhetően megkezdődik a szocializációja is, és megtanulja a társas együttélés alapvető szabályait is. A gyerekek továbbá önállósodnak, és nagyon sokat tanulnak.

A bölcsit ellenzők általában azt hozzák fel ellene, hogy a gyerek betegesebbé válik. Ez is – mint minden más – teljesen gyerekfüggő, hiszen van olyan kicsi, aki egyáltalán nem betegeskedik, de tény, hogy olyan is, aki eleinte többet van otthon betegen, mint a bölcsiben. Ezt pedig nem sok munkahely tolerálja.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!