A legtöbb családban, ahol szeretnének még gyereket, előbb-utóbb előkerül az a kérdés, hogy mikor jöjjön a kistesó. Mekkora legyen a korkülönbség a testvérek között? Több vagy kevesebb? Hány év lenne az ideális? Van egyáltalán olyan, hogy ideális korkülönbség?

Természetesen mindkét tábornak vannak érvei és ellenérvei. Orvosi szempontból egyébként minimum másfél-két év ajánlott, mert legalább ennyi időre van szüksége a szervezetnek arra, hogy teljesen regenerálódjon az előző várandósság, valamint a szülés után. Azonban az orvosi szempont csak egy aspektusa a dolognak.

Mérlegelni kell azt is, hogy anyagilag mi a legideálisabb a család számára. Ugyanis abban az esetben, ha a két gyerek között viszonylag kicsi a korkülönbség – 2-3 év -, figyelembe kell azt is venni, hogy az anya egyszerre hosszabb időre esik ki a munkából, ami anyagilag lehet megterhelő.

Azonban a kis korkülönbség mellett szól, hogy a gyerekek korban annyira közel lesznek egymáshoz, hogy nagyon hamar együtt fognak játszani, és később is sok közös programjuk lehet. A nagyobb korkülönbség előnye viszont az, hogy a nagytestvér akár már segíteni is tud a kicsi körüli teendőkben. A legfontosabb azonban természetesen az, hogy a családnak, a szülőknek mi a legkényelmesebb, mert alapvetően úgyis ez határozza meg a két testvér közötti évek számát.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!