Bár a tanév még nem ért véget, az ovisok esetében az elmúlt napokban, hetekben derült ki, hogy kit hova is vettek fel, így szüleikben számtalan kérdés kavarog. Többek között az is, hogy mi mindent kell beszerezni majd az iskolakezdésre, melyek közül talán az egyik legnagyobb fejtörést az iskolatáska okozza. Milyen legyen, mire kell választáskor figyelni?

Egy első osztályos kisgyermek iskolatáskája mindenképp háton viselhető legyen és könnyű. Fontos, hogy biztosítsa az egészséges háttartást, ezért a legideálisabb választás az ergonomikus táska, amely az egész hátrészen egyenletesen oszlatja el a terhet, így elkerülhető, hogy túlterhelt, helytelen testtartást alakuljon ki az iskolatáska miatt.

Egy elsősnek minden új, sok mindenre kell figyelnie, ezért jó, ha a táska praktikus, és könnyen megtalál benne minden. Emiatt a kiválasztott táska legyen jól tagolt, legyen mindennek meg a helye. A mindennapos igénybevétel miatt pedig elengedhetetlen, hogy könnyen tisztítható és vízálló is legyen.

Figyeljünk arra is, hogy a pántjai állíthatók és párnázottak legyenek. Előbbi amiatt elengedhetetlen, hogy pontosan a gyerek alkatához tudjuk igazítani a táskát, ezzel is megkönnyítve annak cipelését. A párnázott vállpántnak köszönhetően pedig kényelmesebb lesz a táska.

Ezen kívül természetesen nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy olyan táskát vegyünk, ami a gyereknek tetszik. Arra azonban figyeljünk, ha lehet, ne az épp aktuális kedvenc mesefigurával ellátott iskolatáskát válasszuk. A gyerekeknél igen gyorsan és sűrűn változik, hogy épp melyik hősért is rajonganak, mi pedig nem valószínű, hogy másfél-kéthavonta új táskát szeretnénk venni, lesz így is elég sok minden, amire költhetünk rendszeresen.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!