Egy hónap van hátra az iskolából, utána kezdődik a két és fél hónapos vakációs, ezzel együtt pedig a dilemma, hogy mi is legyen ez idő alatt a gyermekkel. Mert azt egyik szülő sem szeretné, hogy a gyermeke ezt a két hónapot otthon töltse egyedül egész nap a számítógép előtt ülve. De vajon milyen lehetőségek vannak?

Szerencsés helyzet, ha a nagyszülők bevethetők, mert akkor a nyár – egy része legalábbis – megoldva. Ugyanakkor nem biztos, hogy a csemeténk számára izgalmas két és fél hónap a nagyival, illetve, ahol még maguk a nagymama, nagypapa is dolgozik, ez nem is kivitelezhető. Nekik jelenthetnek megoldást a nyári táborok, melyeket a múlt héten engedélyeztek is, így járványügyi szempontból is zöld utat kaptak.

De mi mindenre kell figyelni, amikor tábort választunk a vakációra? Az elsődleges szempont persze az, hogy a gyermek szeretne-e menni. Olyan tábort válasszunk, ahol a gyerek jól érzi magát, és ne kényszerítsük olyanba, ami egyáltalán nem érdekli. Számtalan tematikus tábor közül választhatunk, minden gyerek megtalálhatja azt az 1-2-3 darabot, ami neki való. Érdemes arra is figyelni, hogy 10-12 év alatt ne ottalvós, inkább napközis tábort válasszunk.

Bármilyen tábor mellett is döntünk, járjunk utána. Nézzük meg, milyen programokat kínál – ha már fizetünk, ne legyen tele a nap üres órákkal -, de nem árt lecsekkolni a táborszervezőket sem. Fontos, hogy megbízható, jogilag is tisztázott táborokat válasszunk, mert csak ebben az esetben számíthatunk arra, valóban azt kapjuk, amire számítunk és amiért fizettünk. Nagyon fontos, hogy kizárólag egészséges gyereket engedjünk táborba. Akármennyire is szeretne menni, betegen nem mehet.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!