A globalizációnak hála ma már szinte lehetetlen nyelvtudás nélkül érvényesülni, nem csoda, hogy a diploma megszerzésének is az egyik alapfeltétele a nyelvvizsga. Ha még előtte áll ennek a megmérettetésnek, olvasd el mai írásunkat, amelyben megpróbálunk iránymutatást adni azzal kapcsolatban, hogyan is érdemes a nyelvvizsgára felkészülni.

A legfontosabb, hogy célirányosan tanulj. Ez alatt azt érjük, hogy válaszd ki, melyik nyelvvizsgát szeretnéd megcsinálni – például csak angolból több, mint 20 féle nyelvvizsga közül válogathatsz – és kizárólag olyan tesztfeladatokat gyakorolj. A nyelvvizsgákon típusfeladatok vannak, ezért fontos, hogy tudd, milyen feladatokra számíthatsz.

Igyekezz minél több eredeti nyelvű könyvet, cikket olvasni, vagy videót, filmet nézni. Ezzel egyrészt megszokod az adott nyelv hangzását, másrészt pedig sokkal kellemesebb, ha olyan témában olvasol, ami érdekel is. Így a szókincsed is sokkal gyorsabban fog gyarapodni. Ha már a szavaknál tartunk: soha ne úgy bővítsd a szókincsedet, hogy leülsz szavakat bemagolni. Minden esetben kifejezéseket és példamondatokat tanulj.

A nyelvvizsgára való készülés esetén is a rendszeresség a kulcsszó. Minden nap ülj le tanulni valamennyit. Nem baj, ha csak 30-40 percet tudsz rászánni, az is több, mint a semmi. Használd a nyelvet bátran, próbálj meg minél többet kommunikálni az adott nyelven, mert csak úgy rögzül.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!