Az egyetem mellett sokan döntenek úgy, hogy munkát vállalnak. Ki önként, ki kényszerből, mert otthonról nem tudják úgy támogatni, ahogyan az szükséges lenne. Bármelyik csoportba is tartozol, bizonyára te is tapasztalod az előnyeit és a hátrányait is az egyetem melletti munkavégzésnek. De, hogy pontosan melyek is ezek, azokat most összeszedjük egy csokorba.

Alapvetően két dolog miatt éri meg dolgozni tanulás mellett. Az egyik egyértelműen a pénz. Ha még tudnak is támogatni otthonról, illetve kapsz is ösztöndíjat, nem jön rosszul az a kiegészítés, amit a munkával kereshetsz. Érdemes elgondolkodni egy kisebb összegű havi megtakarításon is, ami szintén nagy segítség lehet az egyetem befejezése után.

A másik pozitívum pedig a tapasztalat. A munkaerő-piacra kikerülve sokkal nagyobb az esélye azoknak, akik már valamilyen gyakorlattal rendelkeznek. Éppen ezért, ha van rá lehetőséged, olyan munkát próbálj meg vállalni az egyetem mellett, amely valahogyan kapcsolódik a tanulmányaidhoz is, hogy már a tanulmányaid alatt némi tapasztalatra tegyél szert.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!