Megtaláltátok végre álmaitok otthonát, és szeretnétek végre megvenni? Jól tudjuk azonban, hogy a mostani ingatlanárak mellett ez nem olyan egyszerű, az esetek túlnyomó többségében hitel nélkül nem is megoldható. Éppen ezért jön jól mindenféle támogatás, így például a CSOK is.

A CSOK – azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezménye – egy olyan vissza nem térítendő állami támogatás, amelyet új vagy használt lakás vásárlására, építésére használhatsz fel. A támogatás pontos összege – amely maximum 10 millió forint lehet – a támogatás céljától, valamint a megvásárolni kívánt ingatlan méretétől függ, továbbá befolyásolja a meglévő vagy vállalt gyermekek száma is. A CSOK ugyanis kizárólag abban az esetben igényelhető, ha már van, vagy vállalsz gyereket.

Ráadásul 2021-ben további kedvezményekkel bővült a CSOK. Az új építésű ingatlanok esetében az ÁFA mértékét 5 százalékra csökkentették. Abban az esetben, ha CSOK felhasználásával vásárolsz új ingatlant, ezt az 5 százalékos áfát is visszaigényelheted. További segítség az is, hogy az ingatlan vásárlása után fizetendő illetéket nem kell megfizetni, ha az ingatlan vásárlásához CSOK-ot is igénybe veszel.

Maradtak kérdéseid? Keress bizalommal elérhetőségeim bármelyikén!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!