A törvényi előírásoknak megfelelően ma már önerő nélkül, pusztán hitelből nem vásárolhatsz ingatlant. Az önerő mértékének legalább el kell érnie a vásárolni kívánt ingatlan értékének 20 százalékát, ez pedig nem kis összeg. Fiatalon, amikor az ember épp csak elkezdett dolgozni, nem könnyű összerakni ezt az összeget. Szerencsére vannak olyan áthidaló megoldások, mint például a Babaváró hitel, amely nagy segítség lehet ebben a helyzetben.

A Babaváró hitel ugyanis szabadon felhasználható, ami azt jelenti, hogy minden különösebb megkötés nélkül arra költöd, amire csak szeretnéd. Azaz, ha te az álomotthon megvásárlásához szükséges önerőt szeretnéd ebből finanszírozni, megteheted. Ráadásul a Babaváró hitel egy kifejezetten kedvezményes konstrukció, így érdemes megfontolni ezt a lehetőséget.

Babaváró hitel keretein belül ugyanis maximum 10 millió forintot igényelhetsz legfeljebb 20 éves futamidőre, és a havi törlesztőrészlet nem haladhatja meg az 50.000 forintot. A hitel ingatlanfedezet nélkül is igénybe vehető, és akár kamatmentes is lehet. Fontos megjegyezni, hogy a Babaváró kizárólag vállalt gyermekre igényelhető. Egy gyermek születése után válik hitelmentessé, és 3 évig nem kell törlesztened sem. A második gyermek után a tőketartozás 30 százalékát, míg a harmadik után a teljes fennálló tőketartozást is elengedik.

Érdekelnek az igénylés feltételei? Keress bizalommal!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!