Végtelenül szerencsés az, akinek nincs szüksége hitelre ahhoz, hogy végre saját otthonhoz juthasson. Azonban jól tudjuk, hogy a többség nem mondhatja el magáról, hogy ennyire kivételes helyzetben lenne, így a fiatalok nagyrésze csak hitel segítségével tudja megvásárolni álmai lakását vagy házát. Ma azt tekintjük át, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk, ha hitelre van szükségünk a lakásvásárláshoz.

A lakáshitelek olyan hitelek, melyet kizárólag lakásvásárlás céljára vehetsz fel. Ezek kivétel nélkül mind jelzáloghitel, azaz fedezetként a megvásárolni kívánt ingatlan szolgál majd. Fontos, hogy ma már minden lakáshitelhez szükség van önerőre is, amely általában a vásárolni kívánt ingatlan értékének 20 százaléka. Jó hír azonban, hogy ezt az önerőt akár CSOK-kal, vagy a babaváró hitellel is biztosíthatod.

A lakáscélú hitelek másik formája az építési hitel, amely annyiban más, hogy ezt nem meglévő ingatlan vásárlása esetén, hanem új ingatlan építésekor tudod igényelni. Azt azonban fontos tudnod, hogy az építési hiteleket a bankok kivétel nélkül szakaszosan fizetik ki. Ez azt jelenti, hogy nem kapod meg előre egy összegben az igényelt hitelt, hanem csak azután, ha a meghatározott készültséget elérted. Ez egyben azt is jelzi, hogy az építési hitel esetén jelentős önerőre is szükséged van.

A bankok hatalmas választékban kínálják a különféle lakáshiteleket, melyek között óriási különbség lehet, éppen ezért érdemes nagyon alaposan körbejárni a témát, mielőtt döntesz. Fordulj hozzám bizalommal, együtt megtaláljuk a számodra legideálisabb hitelt!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!