A trendek jönnek-mennek, nincs ez másként a lakberendezésben sem. A tavalyi évet gyakorlatilag a négy fal között kellett töltenünk, ezért mindennél fontosabbá vált, hogy a lakásunk tényleg az otthonunk legyen. Az idei trendek abszolút ezt a vonalat követik minden tekintetben, de lássuk, mi az, ami 2021-ben divatos és követendő, ha lakberendezésről van szó.

Már tavaly elkezdődött, de idén aztán tényleg csúcsra ért a növények térhódítása a lakásokban. Idén nincs olyan, hogy túl sok zöld, a szobanövények minden mennyiségben beboríthatják az otthonainkat. És nem csupán az élő növény számít divatosnak, de a minta is. Ha esetleg nem szeretnél berendezni egy kisebb dzsungelt a nappaliban, dobd fel a hangulatot növénymintás párnával, vagy egy-két képpel.

A természetesség más módon is megmutatkozik: színekben és a formákban egyaránt, hiszen idén nagyon menőnek számítanak a földszínek és a kerek, gömbölyűbb formák a szögletessel szemben. Nem kell megijedned, ez nem eredményez egyhangúságot, ugyanis földszínek alatt nem csupán a barna és a bézs ötven, vagy még annál több árnyalatát értjük, hanem minden mást is, ami a természetben előfordul. Így például bátran használd a mohazöldet, a napsárgát, a tenger kékjét vagy a kövek szürkéjét.

Bár már évek óta tartja magát a minimalista stílus, idén becsatlakozik a vidéki hangulat is, amely nyugodt, barátságos, családias atmoszférát eredményez. A lényeg azonban itt is a letisztultság, és az egyszerűség, sallangmentesség. Jól rímel erre, hogy előtérbe kerülnek a régi dolgok is. Egy-egy a nagyitól örökölt váza, vagy régi fotó remekül feldobja az egész lakás hangulatát.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!