Végre kicsit szabadabban létezhetünk a nyáron, és ebben az is benne van, hogy utazhatunk is. Ha te is nyaralni készülsz, olvasd el mai írásunkat, hiszen egy csokorba szedjük, hogy mire figyelj, ha épp a tengerpartra készülsz!

1. Tervezz! Tudjuk, hogy nagyon izgalmas tud lenni egy spontán utazás, ennek ellenére érdemes az utat előre megtervezni, különösen akkor, ha gyerekkel mész. Tervezd meg az útvonalat, és a programokat is. Persze ezeket majd rugalmasan kezelhetitek, de egy alap mindenképp legyen. Fontos, hogy a tervezéskor ne csak egyikőtök akarata érvényesüljön, az ötletelés mindig közös legyen.

2. A készülődés ne csak abból álljon, hogy bepakolsz a bőröndbe. Ne feledkezz meg a lakásodról sem. Bizony, annak érdekében, hogy biztonságban tudhasd, nem árt néhány dologra odafigyelni. Ürítsd ki a postaládát, áramtalaníts, és indulás előtt ellenőrizd le, hogy biztosan becsuktál-e minden ablakot.

3. Ha már odaértetek, használjátok ki az együtt töltött időt, és érezzétek jól magatokat, élvezzétek a jó időt és a tengert. És bár nagyon csábító egész nap a tengerparton feküdni, ne tedd. Sem neked, sem a bőrödnek nem tesz jót! Kizárólag kora délelőtt és késő délután tartózkodj a napon, közte pedig kerüld. Ellenkező esetben a bőröd leég, te pedig napszúrást kaphatsz. Egyik sem túl kellemes.

+1 Minden esetben köss utasbiztosítást még indulás előtt! A legtöbb esetben az EU-s egészségbiztosítási kártya nem elegendő, és számos olyan helyzet van, amelyek esetében kizárólag az utasbiztosítás nyújt segítséget. Már online is meg tudod kötni, nem vesz igénybe pár percnél többet, és egy jól megválasztott biztosítás csupán néhány ezer forinttal dobja meg a költségeket. Ne ezen spórolj!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!