Ahogyan azt tapasztaljuk az utakon nap mint nap közlekedő gépkocsik mennyiségéből, ma már szinte elképzelhetetlen az életünk autó nélkül. Gyors, kényelmes, és sokunknak munkaeszköz is. Éppen ezért igyekszünk vigyázni rá, hiszen senkinek sem jönne jól, ha hetekre, hónapokra nem tudná használni a gépjárművét. De tényleg mindent megteszünk autónk védelme érdekében?

A kötelező felelősségbiztosítás kikerülhetetlen, ennél fogva azt mindenki köt. Azonban a kötelező biztosítás csak azokra az esetekre érvényes, amikor mi okozunk másnak kárt, és kizárólag a károsult költségeit fedezi, legyen az másik autós, gyalogos, kerékpáros, vagy egy kerítés. Tehát a saját autónkban esett kárt és az ezzel kapcsolatosan felmerülő javításokat minden esetben saját magunknak kell finanszíroznunk. Tekintettel arra, hogy a másodperc törtrésze alatt bekövetkezhet egy baleset, ez nem túl jó hír.

A casco azonban ennél sokkal szélesebb körben nyújt nekünk fedezetet, sőt, olyan esetekben is, amikor a kötelező felelősségbiztosítás nem. A casco ugyanis pont a saját autónkban esett kárt téríti meg gyakorlatilag bármikor. Természetesen a szerződésben foglalt feltételek mellett, és a szándékosságot kizárva. Így a casco fizet törés, lopás, elemi kár, üvegtörés, vadkár, kátyúkár vagy akár eltűnt poggyászok esetében is. Pont ezért azt javaslom, ha fontos számodra az autód, és adott esetben nem tudnád egyik pillanatról a másikra előteremteni egy új árát, érdemes casco biztosítást is kötnöd.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!