Hazánkban nagyon sokan laknak társasházi lakásban, vagy panellakásban, és ilyenkor felmerül a kérdés, hogy elegendő-e a ház közös biztosítása, vagy érdemes külön-külön egyéni lakásbiztosítást is kötni? Minden esetben azt szoktam javasolni, hogy a lakástulajdonosok egyénileg is biztosítsák otthonaikat. A következőkben ki is derül, hogy miért.

Egy társasházi lakás egészen másféle károknak van kitéve, mint egy családi ház. Gondoljunk például arra, ha eláztat minket a felső szomszéd, ami nem túl kellemes. Ilyenkor ki téríti meg a kárunkat? Erre kiterjed a társasház közös biztosítása? A rossz hír az, hogy a közös biztosítás az esetek túlnyomó többségében kizárólag a közös használatú helyiségeket biztosítja, az egyes lakásokat, és azok ingóságát nem.

Éppen ezért feltétlenül szükséges az egyéni lakásbiztosítás, amely például a fent említett esetben is téríti a keletkezett kárt. Ugyancsak az egyéni biztosítással tudod biztosítani az ingóságaidat. Ezek biztosítása szintén nagyon fontos, hiszen, ha hirtelen kellene mindent egyszerre pótolnod egy esetleg tűzkár miatt, nagyon komoly költséget jelentene.

Szeretnél jobban megismerkedni a lakásbiztosításokkal, érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak? Keress elérhetőségeim bármelyikén!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!