Az egészségünk talán mindennél fontosabb, az elmúlt bő másfél év pedig még jobban rávilágított arra, hogy mennyire fontos tennünk azért, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, és elkerüljük az orvost. Az egészséges táplálkozás, és a megfelelő mozgás az alapja annak, hogy szervezetünk egészségesen tudjon működni, de különféle vitaminokkal tudjuk tovább erősítani. De vajon mely vitaminokat szükséges valóban szedni egészségünk megőrzése érdekében? Mai írásunkból kiderül.

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen. Mivel a szervezetünk önmaga nem képes ezeket előállítani, változatos táplálkozással, valamint vitaminkészítményekkel tudjuk bejuttatni. Ez utóbbira azonban figyeljünk, mert nem biztos, hogy tényleg pótolnunk kell minden vitamint. Sőt, az esetek többségében – kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás, és megfelelő zöldség – valamint gyümölcsfogyasztás mellett – nagyon ritkán alakul ki vitaminhiányos állapot.

A szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmünket, hogy a D vitamin fogyasztásra mindenképp ügyeljünk. Tavasztól őszig a napsugárzásnak köszönhetően általában elegendő D vitaminhoz jut a szervezetünk, azonban ősztől tavaszig nem. A felnőtt lakosság kétharmada D vitamin hiányban szenved a tél végére, ezért ebben az időszakban mindenképp érdemes pótolnunk. Ugyancsak figyeljünk a C-vitamin szintünkre, valamint fontos a vas és az Omega-3 zsírsav is. Ez utóbbi kettő ugyan nem vitamin, de ugyancsak elengedhetetlen a szervezetünk számára.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!