Évek óta megfigyelhető, hogy az ingatlanok ára meredeken emelkedik, aminek eredményeként nem könnyű feladat saját otthonhoz jutni. A fiatalok többsége ezt nem is tudja megoldani önerőből.

Szinte kivétel nélkül hitelt kell felvenniük azért, hogy megvásárolhassák a vágyott lakást vagy házat. Jól tudja ezt az állam is, ezért igyekszik enyhíteni a terheket különböző támogatások formájában.

Ezen támogatások közül az egyik legismertebb a CSOK, azaz a családok otthonteremtési kedvezménye, amely egy olyan vissza nem térítendő támogatás, amelyet lakásvásárlásra lehet fordítani. A CSOK-ot kizárólag gyermeket nevelő, vagy gyermeket vállalni szándékozók vehetik igénybe, mértéke pedig a gyermekek számától és a megvásárolni kívánt ingatlantól függ.

Ugyancsak vissza nem térítendő támogatás az otthonfelújítási támogatás is, melyet szintén a legalább egy gyermeket nevelő házaspárok, élettársak vagy egyedülálló szülők igényelhetnek 2022. december 31-ig. A támogatás keretein belül a felújítás számlával igazolt költségeinek fele, de legfeljebb 3 millió forint igényelhető vissza a felújítási munkálatok befejeztével.

Szeretnéd tudni, hogy milyen összegű támogatásra vagy jogosult? Keress bizalommal!

Financial doodle vector real estate concept
error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!