A lakásvásárlás életünk egyik legfontosabb döntése, ezért természetes, hogy különös körültekintéssel hozzuk meg. Ugyanakkor legnagyobb óvatosság mellett is előfordulhat olyan probléma, amire nem voltunk felkészülve, és komoly bosszúságot okoz, sőt, akár magát a vásárlást is meghiúsítja. Mai írásunkban ezeket a buktatókat gyűjtjük össze, hogy el tudd kerülni.

Nagyon fontos, hogy a kiszemelt lakás jogi helyzetét pontosan megismerd, azaz tisztában legyél azzal, hogy ki a tulajdonos, hány tulajdonos van, vagy esetleg van-e olyan bejegyzett jog az ingatlanon, ami miatt esetleg a lakás nem értékesíthető. Ilyen például a haszonélvezeti jog. Azért, hogy ne érjen kellemetlenség, érdemes megnézni a tulajdoni lapot, melyből mindez kiderül.

Természetesen nem csupán a jogi kérdéseket, de a lakás műszaki állapotát is meg kell ismerned. Azonban, ha te magad nem vagy szakember, nem biztos, hogy reálisan tudod felmérni a helyzetet, ezért érdemes legalább egy alkalommal műszaki szakemberrel együtt megnézni az ingatlant. Nagyon sok bosszúságtól kímélheted meg magad, arról nem is beszélve, hogy rettentően elszállhatnak a költségek is, ha egy rejtett hiba csak felújításkor derül ki.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!