Az új év első hónapja mindig a tervezésé, ha új lakásba költözöl, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy a lecsendesedő januárban – az ünnepi rohanás után – alaposan kigondold, hogy milyen lesz a berendezés, milyen változtatásokra készülsz, és mit kell még beszerezned az álomotthon kialakításához. – ehhez adok néhány támpontot most!

Melyik bútort viszed magaddal?

Mondhatnánk azt is, hogy ez a számvetés a bútorokkal, nade, nemcsak a méretezés szerint, hanem a praktikum szerint is érdemes megnézned, hogy mit akarsz magaddal vinni. 

Ha valami pont befér még az új lakásba, de csak kerülgetnéd, akkor annak nem biztos, hogy veled kell tartania. Ha valami túl nagy, de funkciója szerint használatban volt, akkor jegyezd fel, és keress a lakberendezési üzletekben kisebb darabot.
Tipp: Ne feledd, a szép állapotú használt bútorokra mindig van kereslet, lehet, hogy könnyen új otthont találsz nekik egy online adok-veszek oldalon meghirdetve – némi extra bevételt is szerezve ezzel.

Mennyi ráfordítás marad(t)?

Az új lakásba költözés megviselheti a családi kasszát, így mindenképp előre kell kalkulálnod, hogy a berendezés frissítésre és a hiányzó darabok beszerzésére milyen összeget szánsz.
Tipp: Ha valaminek a színével nem vagy megelégedve – és már szűkösek a keretek -, akkor fogj ecsetet és fesd át a kívánt színre.

Tervezz, mérj, ötletelj!
Bár unalmas tevékenységnek tűnhet, de a vásárlás előtt mindig mérd le alaposan a betöltendő helyeket a lakásban, így sokkal hatékonyabb leszel!
Tipp: Bátran írj fel -tól -ig méreteket is, ha kihúzhatós kanapét vagy bővíthető ágyat vennél, akkor számolj a legnagyobbra alakítható állapottal.

Törekedj a minőségre!

Drágább lehet, de ha kereted engedi, akkor tekints a bútorvásárlásra hosszú távú beruházásként, ami 10-15 évig is kiszolgálhat téged. Persze nem egyszerű így válogatni, hiszen stílusod, kedvelt színeid sokat változhatnak ez idő alatt, így kerüld a harsány darabokat a nagy bútorok kapcsán.
Tipp: A karakán és színes énedet jelenítsd meg a kiegészítőkben, lakástextileken, amiket költséghatékonyabb lesz a későbbiekben cserélni.

Használtan?

Bizony, reneszánszát éli a használtbútor és abban a kínálatban is megtalálhatod a “szerelem” darabokat. Kutathatsz bolhapiacokon, az online piactereken vagy használt bútorboltokban is.

Tipp: Ha nem sikerül egységes darabokat választanod, akkor az egyforma színűre festés itt is segíthet, hogy harmonikus képet alkosson a térben a többféle stílus.
Biztonytaloknak!
Nem mindenki látja át praktikusan a teret, ezért nehezen képzeli el a berendezést, nem tudja, hogy mire lenne pontosan szüksége… Ha te is bizonytalan vagy, bátran kérj szakmai segítséget, de támogathat akár egy jóbarát is, akinek van “szeme” az ilyesmihez. Sok időt és energiát spórolhatsz meg ezzel, és ahogy a mondás is tartja: Több szem többet lát! – így garantált a siker új otthonod tökéletes berendezésében.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!