Amikor azt az ingatlant szeretnénk eladni, melyben élevitelszerűven élünk, akkor bizony fejtörést okozhat, hogy melyek az alkalmas időpontok az érdeklődőknek történő bemutatásra, mikor mutatja legjobb formáját a lakás, mindezt fokozhatja, ha kisállataink is vannak. 

Ebben a cikkben adok néhány tippet, hogy miként tehetjük feszültségmentessé az ilyen helyzeteket mind az érdeklődőknek, mind kiskedvenceinknek.

  1. Kössük össze a napi sétával!

Kutyák esetében működőképes lehet, ha az egyik családtag a megnézés idején elviszi sétáltatni, játszani a szabadba, így semmilyen kellemetlenség nem érhet minket, ráadásul kedvencünk is örülni fog a nagyobb sétának. Ha pontos napirendet követünk a séták kapcsán, akkor arra mindenképp figyeljünk, hogy olyan időpontra egyeztessünk megtekintést, hogy négylábúnk ne zavarodjon össze.

  1. Foglaljuk le!

Persze a séta nem minden esetben lehet megoldás, ha rossz az idő vagy nem megfelelő az időpont, esetleg macskát tartunk, akkor mindenképp legyen még rajtunk kívül otthon plusz egy személy, akit ismer. Amíg kedvencünk le van foglalva egy kis játékkal, egy ember teljesen rákoncentrál, addig sokkal kevésbé fogja zavarni, hogy idegenek is vannak a lakásban, mi pedig háborítatlanul tudjuk az érdeklődőket végigkísérni a házon.

  1. Mutatkozzanak be az érdeklődők!

Tapasztalt kutya-/ macskatartóként tudhatjuk, hogy az “én házam, az én váram” területvédelem uralkodhat kedvenceinkben, ezért mielőtt idegeneket engednénk be a lakásba, hagyjuk, hogy megszagolhassák kezüket négylábúink. Ők a szagok alapján ismerkednek, azonosítanak, és bizony kell ez a kis rituálé, hogy ne arra eszméljenek hirtelen, hogy az idegenek ismeretlenül máris az előszobában vannak.

  1. Szóljunk előre!

Ha éppen az érdeklődőknek megfelelő időpontban nem tudjuk megoldani a sétáltatást vagy teljesen egyedül lennénk otthon, mindenképp jelezzük a telefonba, hogy kisállatot tartunk, aki jelen lesz, ne lepődjenek meg. Teljesen másképp reagálnak majd így kedvencünk közeledésére, hamarabb kialakulhat a bizalom, ha nem ott kell azzal szembesülniük, hogy itt bizony kiskedvencek is élnek.
Ráadásul lehet egy ismert allergia vagy korábbi rossz emlék, ami esetleg olyan időpont egyeztetés követeli majd meg, amikor kisállatmentes a lakás, ezért is fontos ezt előre jeleznünk.

  1. Bónusz tipp!

Könnyebb dolgunk van, ha ki tudjuk engedni kedvenceinket az udvarra, esetleg az erkélyre így háborítatlanul tudjuk megmutatni a lakást!
Jól látható, hogy egy kis előregondolkodással, a megfelelő időzítéssel stresszmentesebbé tudjuk tenni a háznézést házikedvenceinknek és az érdeklődőknek is, szánjuk rá az időt a szervezésre, kerüljük el a kellemetlenségeket, hiszen lehet, hogy a házunk leendő tulajdonosai érkeznek hozzánk!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!