Az önfeledt nyaralást senki nem szeretné elrontani egy balesettel, azonban mégis gyakrabban fordulnak elő ilyenkor kellemetlen helyzetek, melyek akár kórházi kezelést is vonhatnak maguk után. Kikapcsolódáskor – egy számunkra sokszor idegen helyen – érhetnek bennünket meglepetések, a cikkben összegyűjtöttem, hogy mire érdemes figyelni, ha az ilyen helyzeteket el szeretnénk kerülni!

1. Gondolkodjunk előre!
Szerencsére ma már rengeteg információ áll rendelkezésünkre egy-egy nyarlóhelyről, mindig készüljünk fel a tudnivalókkal, például iható-e a csapvíz, kavicsos-e a tengerpart,  szükséges-e bármilyen felszerelést beszereznünk előre vagy védőintézkedésre odafigyelnünk. Amiről tudunk, gondoskodjunk még itthonról, hiszen a nyaralás alkalmával nem szeretnénk valószínűleg a szükséges dolgok felderítésével tölteni pluszban a kikapcsolódásra szánt időt.

2. Kössünk utasbiztosítást!
Ha utazási iroda által szervezett nyaralásra indulunk akkor biztosan kötelezően kötnünk kell biztosítást, de ne feledkezzünk meg erről akkor sem, ha mi magunk szerveztük meg a kiruccanást. Online már néhány kattintással megoldható, hogy legyen biztosításunk, mely nemcsak a balesetekkor jöhet jól, de akár egy poggyász elvesztése vagy a koronavírus miatti karantén idejére is megtérítheti költségeinket. Ráadásul a legalapvetőbb biztosítások már napi prászáz forintért elérhetők, sokkal többet ér nyugalmunk és biztonságunk, minthogy ezen spóroljunk!

3. Legyünk elővigyázatosak!
Bár a nyaralás a kikapcsolódásáról és lazításról szól, legyünk figyelmesek környezetünkben, hiszen egy-egy idegen közlekedési szokás is okozhat akár balesetet, ha például félreértjük a másik autót vezető sofőr szándékát. A tengerparton mindig maradjunk a kijelölt fürdőhelyen és a túrák alkalmával se térjünk le a kijelölt útról.
Mire figyeljünk még?

  • Az ételekkel és a vízfogyasztással legyünk óvatosak a fertőzésveszély miatt!
  • Készüljünk fel előre az esetleges rovar- és kullancscsípésekre!
  • Mindig legyen nálunk megfelelő mennyiségű iható víz!
  • Óvjuk magunkat a napon, a hőségben a leégés és a hőguta ellen!
  • Mindig nézzük meg, hogy hol fotózkodunk, ugyanis egyre többet hallani szelfi balesetekről is – egy rossz lépés miatt és a figyelem hiánya miatt!
  • Óvatosan használjuk a köztéri mosdókat, kétes tisztaságú illemhelyeket!

4. Készüljünk fel!Fontos, hogyha baj van, akkor tudjuk, kit hívjunk, értesítsünk. Itthon néhány perc alatt összeírhatjuk magunknak, hogy mikor kit kell hívni, persze valószínűleg erre a listára nem lesz szükségünk, de ha úgy adódna, akkor nagy segítség lehet. Számoljunk azzal is, hogy nem biztos, hogy lesz internetelérésünk, amikor éppen hirtelen kellene, ezért is ajánlatos offline módon felkészülni az elérhetőségekből.
Jó nyaralást!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!