Az augusztus már nemcsak a nyári kikapcsolódásról szól a legtöbb esetben, hanem a tanévkezdésre való készülésre is a szülőknél, gyerekeknél. Mivel elég sok költség merülhet fel ilyenkor, ez egy anyagilag megterhelőbb időszak, főleg, ha több gyerek iskoláztatását kell finanszírozni. A cikkben megmutatom, hogy miként lehet erre az időszakra tudatosan készülni anyagilag!

A felmerülő költségekről…
A szükséges ruhák, a tanfelszerelések, a füzetek, az írószerek, az iskolatáska, a tornafelszerelés és egyebek beszerzése már önmagában nagy összeget tehet ki, de ha gyermekünk valamilyen külön sportra jár délutánonként akkor még annak a kellékeit is meg kell vásárolni. Ráadásul egy esetleges szemüvegkészíttetés vagy a gyerekszobába a tanuláshoz szükséges bútorok beszerzése máris kellemetlen meglepetésként érhet minket. Nézzük, hogy miként készülhetünk fel erre az időszakra!

1. Tartalékképzés

Az év során aránytalanul oszlanak el a családi kiadások, így érdemes az anyagilag kevesebb kiadást jelentőkben félretenni bizonyos pénzösszeget, melyekhez például az iskolakezdés kapcsán hozzányúlhatunk. Fontos, hogy megtakarításainkat ne otthon gyűjtögessük, hanem kössük le akár féléves időintervallumban, így pénzünk nem veszít az értékéből a rá érkező kamatok miatt, ezért inflációálló lesz, sőt, gyarapodhat is.

2. Hosszú távú megtakarítás gyermekeink jövőjéért
Természetesen nemcsak az általános és középiskolai tanulmányok kapcsán kellhet gyermekünk tanévkezdéséről gondoskodni, hanem a felsőoktatási képzések megkezdésekor is. Az első szemeszter előtt nagyobb kiadások jelentkezhetnek, melyeket eredményesen fedezhetünk, ha már a gyermek születésekor elkezdünk félretenni, ez megkönnyíti a felnőtt életben való gondtalanabb elindulását.

3. Vészmegoldás
Ha nincs más lehetőség, esetleg nehezebben vészeltük át az elmúlt évet, akkor bizony folyamadhatunk gyorskölcsönért is, melyet havi törlesztőrészletekben tudunk visszafizetni a pénzintézet felé. Ezeket a kisebb összegű hiteleket akár néhány óra alatt igényelni tudjuk, akár online ügyintézéssel, és segítséget nyújthatnak a bajban.

4. Tippek a spóroláshoz!

Ha tudatos döntéseket hozunk vásárláskor, akkor nemcsak pénztárcánkat,de akár környezetünket is kímélhetjük! Bátran vegyünk szép állapotú, de használt felszereléseket, berendezéseket. Az online piactereken hatalmas kínálatból válogathatunk és az újonnani ár töredékéért szerezhetjük be például a hátizsákot, a sportfelszereléseket, az ifjúsági bútorokat és egyéb kellékeket.
Akinek van egy kis kézügyessége az pedig könnyen elkészítheti vagy trendivé varázsolhatja a korábbi felszereléseket. A tornazsák megvarrása, de a régebbi mappa kisgyerekkel történő közös dekorálása nemcsak szórakoztató, iskolára hangoló program, de pénzspórolás is egyben.

Anyagilag kiegyensúlyozott, zökkenőmentes tanévkezdést kívánok!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!