A ködös, borús és egyre hűvösebb hétköznapok bizony kivesznek az emberből, nem csoda, hogy ilyenkor szívesebben lennénk egy meleg és napsütéses helyen pihenni, töltődni. A felhőtlen “teleléshez” viszont elengedhetetlen, hogy előre felkészüljünk, gondoskodjunk az itthoni teendőkről. Nézzük meg közelebbről, hogy miket érdemes elintézni az utazás előtt!

  1. Valaki figyelje lakásunkat, házunkat!

Ha társasházban, családi házban élünk, akkor kérjük meg a szomszédot, hogy legyen figyelmesebb bejáratunknál, hiszen mi nem leszünk otthon napokig, akár még kulcsot is adhatunk neki, hogy szükség esetén be tudjon menni. A postaláda ürítését is rábízhatjuk, hogy ne legyen kitömve át nem vett levelekkel, hiszen ez az első jele az avatatlan szemeknek, hogy lakásunkban több napja nem tartózkodik senki.

2. Gondoskodjunk az állatok és növények felügyeletéről!

Ha házunkban vannak olyan növények, amik nem bírnák ki víz nélkül a távollétünket, akkor le kell szerveznünk, hogy valamelyik családtag, barát vagy szomszéd időnként meglocsolja ezeket. Kisállatainkat pedig az ilyen célra kialakított panzióba helyezhetjük el vagy egy számukra már ismert emberre bízhatjuk, utóbbinál garantáltan kevésbé fogják megérezni hiányunkat.
3. Kössünk utasbiztosítást!

Bárhova is utazunk biztosításra szükségünk lesz! – ez alapvetés, nem ajánlatos spórolni rajta, hiszen bármikor bármilyen kellemetlenség történhet, amire megoldást nyújthat a biztosításból kapott összeg. Jó hír, hogy már napi néhány száz forintból megköthetjük utasbiztosításunkat, amit személyes igényeinkre is szabhatunk, bővíthetjük például poggyászbiztosítással is!

4. Pakoljunk okosan!
Ne az utolsó pillanatra hagyjuk a böröndök bepakolását, már legalább egy héttel az indulás előtt kezdjünk el gondolatban készülni arra, hogy mit kell biztosan magunkkal vinni. Ha mégis az utazás előtti nap szedjük elő a táskákat, akkor legyen addigra egy listánk, azokról a dolgokról, amiket nem szeretnénk itthon hagyni. Kellemetlen, ha utazás közben szembesülünk vele, hogy állandó gyógyszerünk, laptoptöltőnk vagy bármi nehezen beszerezhető holmi hiányzik egy idegen országban.

5. Nézzük meg, hogy hol milyen Covid-intézkedések érvényesek!
Eltérő országok, eltérő szintű Covid-intézkedéseket vezettek be, amik folyamatosan lazulnak vagy éppen szigorodnak, ezért erről mindig legyenek friss információink. Lehet, hogy egy negatív PCR tesztet kérnek vagy éppen csak az elfogadott oltásokról az igazolást, de bosszantó, ha egy figyelmetlenség miatt csúszik az utazásunk. Emellett gondoljunk az átszállásokra is, ne csak a célországról gyűjtsük be az információkat!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!