Az esős, hűvös és gyorsan sötétedő őszi napokon nincs is jobb, mint otthon lenni a meleg lakásban, de kérdés, hogy ilyenkor mit érdemes tevékenykedni, hogyan tudunk a családdal vagy csak magunkban kikapcsolni, elengedni a napi terheket. A cikkben összegyűjtöttem néhány programot, ami nemcsak szórakoztató, de hasznos is!

  1. Társasjáték

Egy családi társas délután tökéletes alkalom arra, hogy összekovácsolódjanak a kisebbek és nagyobbak, ráadásul, ha a megfelelő témájú játékokat választjuk, akkor bizony sokat fejlődhet például a legkisebbek pénzügyi tudatossága. A Monopoly, a Catan telepesei, a Gazdálkodj okosan! és bármilyen hasonló felépítésű társas játszva tanítja meg a gyerekeket a pénz beosztására, hogy takarékoskodni kell, ha valamit meg szeretnénk venni és a tudatosabb döntéshozatalra is.
Tipp: A tudatos pénzügyi tervezés nemcsak a játékban, hanem gyermekünk megszületésekor is fontos, ha később támogatni szeretnénk az életkezdését, akkor érdemes már néhány hónapos korától apránként félrerakni!

  1. Kirakó

Ha bátrak vagyunk fogjunk bele több ezer darabos verzióba, persze ez nem egydélutános projekt lesz, de ebben is részt vehet a család minden tagja, ha már a gyerekek is nagyobbak. Ez tökéletes erőpróbája a türelemnek, a kitartásnak és nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a helyére kerül a legutolsó darab is!

  1. Bekuckózás

Amikor az őszi estékről beszélünk, akkor legtöbbünknek egy jó meleg szoba, a csend és egy tartalmas könyv jut eszünkbe, de kiválóan alkalmas ez az idő arra is, hogy megnézzük a régen betervezett filmeket vagy elővegyük a játékkonzolt, amivel mindenki jókedvűen fog játszani, egymással versengeni.

  1. Adventi számkeresés

Amint elindul az ünnepi várakozás sok településen lehetőség van adventi számvadászatra, ha tehetjük, akkor mi is vegyünk részt benne díszítőként, de vadászként is. Ez segíthet kimozdulni, ha egész nap csak ülőmunkát végzünk és nem vagyunk a friss levegőn. A keresés izgalma pedig kicsiknek és nagyoknak is igazi öröm.

Persze még sok-sok program felsorolható lenne, hiszen ezeknek csak fantáziánk szab határt, de mindenképp jó, ha az őszi estéket is értékesen, pihenéssel vagy családi feltöltődéssel tudjuk tölteni, hiszen ahogy csökkennek a napsütéses órák száma, szükségünk van extra energiára. Nem mellesleg ezek az alkalmak az egész családnak kiváló szórakozást biztosítanak, sőt, a gyerekek fejlődését is elősegíthetik több területen, legyen szó a pénzügyi tudatosságról vagy a türelemről.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!