Az ünnep előtti rohanásban érdemes még elintézni néhány dolgot, hogy az új évet teljesen felkészülten kezdjük, a megfelelő hideg elleni védelem, a karácsony előtti nagytakarítás, de a ház biztosításának meg- vagy újrakötése is ilyen feladat lehet. Mit ajánlatos ilyenkor elvégezni? Összegyűjtöttem néhány ötletet!


A téli hideg elleni védelem

A magas energiaárak mellett bizony jól jön, ha rezsikiadásainkat minimalizálni tudjuk, erre több lehetőségünk is van, bár a nyílászárócserének és házszigeteltetésnek nem most van az ideális ideje, de akár nekiláthatunk takarékoskodni ezekre is. Viszont házi praktikákkal még látványosan csökkenthetjük a számlánkon lévő összeget: mindenképp nézessük át a kazánt, a fűtésrendszert szakemberrel, légtelenítsük a radiátorokat és ne pakoljunk köréjük semmit, ami a meleget felfogja.

A ház biztosítása

Az év vége tökéletes alkalom kiadásaink összegzésére és biztosításunk renbetételére, esetleges csomagváltásra, például ha ingóságokra kötöttünk néhány éve biztosítást, akkor az már biztosan aktualizálandó. Ha pedig eddig nem rendelkeztünk ingatlanunkra biztosítással, akkor mindenképp kössünk rá, hiszen a téli időjárás okozhat károkat, illetve az ünnepek körül is több a káreset.

Tervezés a jövőre
Nemcsak az összegzés időszaka ez, hanem a tervezésé is, jó ötlet, ha a családdal közösen összeírjuk, hogy mit valósítanánk meg a jövő évben, hogyan tehetnénk még biztonságosabbá és komfortosabbá otthonunkat. Ahogy megvannak az elérendő célok, nézzük meg, hogy mennyi anyagi kiadással járnak majd ezek, és tervezzük meg, hogy miként takarékoskodunk a kivitelezésükre!


Ha elutaznánk…
Népszerűek télen a síparadicsomok, de sokan voksolnak a télből a nyárba utazásokra is, bármelyiket is válasszuk ne feledkezzünk meg az alapos előkészületekről. Akár néhány napra, akár több hétre hagyjuk el otthonunkat, mindenképp gondoskodjunk arról, hogy valaki felügyelje lakásunkat, legyen nála kulcs, hogyha gond van, akkor be tudjon menni, de  az sem árt, ha postaládánkat rendszeresen üríti valaki.
Tipp: Mindig kössünk utasbiztosítást, hiszen ha bármi váratlan kellemetlenség történik velünk a külföldi tartózkodásunk során, akkor lesz segítségünk, az esetleges kárunkat a biztosító megtéríti. Jó hír, hogy napi néhány száz forintos ráfordítással ezt már meg is tehetjük.


A fenti tevékenységlista persze szabadon bővíthető, a legfontosabb, hogy mindig érezzünk magunkat biztonságban és kényelmesen otthon, ennek alapvető eszköze a téli hideg elleni védelem és a megfelelő biztosítás, ami nemcsak ingatlanunkat, hanem minket is véd.

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!