Időskori védelem

Te tudtad, hogy az átlagkereseted 70%-ára lesz szükséged ahhoz, hogy kényelmesen meg tudj élni nyugdíjasként?
Beszéljünk róla

Huszonévesként a nyugdíjas évek még nagyon távolinak tűnnek, ezért hajlamosak vagyunk halogatni az öngondoskodás megkezdését.

A mindennapok rohanásában, a nyakunkba szakadó havi kiadások közepette erre nagyon nehéz tudatosan figyelni, pláne félretenni. Hiszen annyi egyéb kiadásod van minden hónapban.

Azonban gondolj csak bele, az öregedő társadalomnak és az egyre aggasztóbb helyzetbe kerülő nyugdíjrendszernek “köszönhetően” a mostani húszas-harmincas korosztály nyugdíja sajnos egyáltalán nem biztosított.

Jó eséllyel csak arra számíthatsz, amit te magad félreteszel. A boldog és felhőtlen nyugdíjas évek alapja az anyagi biztonság.

Jó eséllyel csak arra számíthatsz, amit te magad félreteszel. A boldog és felhőtlen nyugdíjas évek alapja az anyagi biztonság.

Hogyan készülhetsz fel az anyagilag is stabil nyugdíjas évekre?

Hiába gondoljuk azt, hogy nyugdíjasként jelentősen csökkennek majd a kiadásaink, a tapasztalat nem ezt mutatja. Idősebb korodban te sem szeretnél senkinek a terhére lenni, szeretnél majd utazni, támogatni a gyerekeidet és az unokáidat, ugyanakkor megnövekedhetnek az egészségügyi kiadásaid, ehhez pedig szükséged lesz bevételre.

A nyugdíjas évek élvezéséhez több millió forintra lesz szükséged, amit évek alatt, időben elkezdett megtakarítással elő tudsz teremteni.

Csupán egyszer kell megtervezni és tudatosan elkezdeni az időskori gondoskodást. Ezt követően az évek során minimális figyelem szükséges részedről, és jól eső nyugalommal tölthet el, hogy gondoskodsz magadról. Ezzel pedig bátran fordulhatsz hozzám!

Szívesen kiszámolnád, hogy mekkora összeggel gondoskodhatsz időskori önmagadról?

 

Az Aegon nyugdíjbiztosítás már akár havi 15.000 Ft befizetéssel is megköthető, így gondoskodhatsz a későbbi nyugodt évekről.

 

Használd ingyenes kalkulátorunkat ide kattintva!

Megismernéd alaposabban
az Aegon nyugdíjbiztosítás részleteit?

A nyugdíjbiztosítás részleteiről összegyűjtöttem neked
a legfontosabb tudnivalókat.

1. Tudod, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet Magyarországon mennyire van kilátástalan helyzetben?

A magyar nyugdíjrendszer egyik pillérét jelenti az állami nyugdíj, amely jelenleg úgy épül fel, hogy az aktív dolgozók által befizetett járulékokból finanszírozzák a nyugdíjasok járadékát. Ennek az a hátránya, hogy a magyar társadalom is folyamatosan elöregedik, aminek következményeként egyre kevesebb aktívkorúnak kell eltartania az egyre nagyobb számú nyugdíjast.

Mit tehet a helyzet megoldására az állam? Vagy emeli a járulékokat, vagy csökkenti a nyugdíjat, vagy pedig a nyugdíjkorhatárt növeli.

2. Mit tehetsz te azért, hogy megfelelő mennyiségű megtakarítás álljon a rendelkezésedre nyugdíjasként?

Köthetsz például nyugdíjbiztosítást, ami egy kifejezetten nyugdíjcélú életbiztosítás. Amelynek lényege, hogy a lejárati ideje egybeesik a nyugdíjkorhatár elérésével. Ebben az esetben a megtakarításunkat olyan befektetési alapokban kezeli egy profi csapat, amelynek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy időskorunkra lesz egy olyan megtakarításunk, amelyet nem vehetnek el tőlünk, ami csak a miénk

3. Tudtad, hogy az nyugdíjbiztosítás nem csak a magas jövedelemmel rendelkezők kiváltsága?

Hiszen, napi két kávé áráért már olyan biztosítást köthetsz magadnak és a családodnak, amellyel havi szinten több ezer forintot is spórolhatsz, ráadásul van lehetőséged megtakarítással is kombinálni!

4. Tudtad, hogy egy megfelelően eltervezett és tudatosan irányított pénzügyi döntéssel minimum 180.000 Ft ügyfélbónusz vár rád az biztosítási időtartam végén?

Hiszen legalább 15 éves biztosítási időszak és minimum 15.000 Ft/hó megtakarítási díjrész esetén egy éves biztosítási díjat írhatunk jóvá szerződéseden, amely tovább gyarapíthatja megtakarításaidat!

5. Tudtad, hogy adójóváírásra vagy jogosult, ha nyugdíjbiztosítással rendelkezel?

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint éves 20%-os adójóváírásra jogosult minden Személyi Jövedelem Adót fizető magánszemély, aki rendelkezik nyugdíjbiztosítással. Melynek maximális éves összege: 130.000 Forint.

6. Miért nyerő ötlet egy biztosítással kombinált nyugdíjcélú megtakarítás?

Mert kettő az egyben választás azok számára, akiknek éppoly fontos, hogy egy váratlan tragédia (komoly baleset, betegség, halál) esetén a család anyagilag védve legyen, valamint, hogy félre tudjanak tenni a felhőtlen nyugdíj évekre.

7. Tudtad, hogy dönthetsz arról milyen formában szeretnéd igénybe venni a szolgáltatást nyugdíjasként?

Hiszen te döntesz arról, hogy amikor végre megkönnyebbülve nyugdíjas leszel, akkor egy összegben, vagy pedig járulékként havi részletekben szeretnéd megkapni a megtakarításodat.

8. Tudtad, hogy te dönthetsz arról, hogy milyen portfólióba kerül a befektetésed?

Hiszen a te választásod szerint az életbiztosításokra befizetett biztosítási díjakat a biztosító kétféleképpen fektetheti be!

Választhatod “hagyományos” megtakarítási formát, ahol a biztosító saját maga fekteti be a díjakat és meghatározott garanciákat biztosít.

Illetve választhatsz úgynevezett szakértők által menedezselt terméket, ahol a biztosító az életkorod alapján besorolt eszközalapokba fekteti be a díjak költségekkel csökkentett részét. Ez esetben a biztosító nem vállal garanciát a befektetések értékének megőrzésére, viszont ezzel a lehetőséggel magasabb hozam elérése is lehetséges.

Kérsz egy 30 perces,
személyre szabott konzultációt ingyen?

Azért, hogy teljesen rád és a családodra szabott segítséget kaphass, kérj tőlem egy 30 perces konzultációt. Ennek során feltérképezem az igényeidet, megbeszéljük, miben lenne szükséged segítségre, és személyre szabott javaslatokat kapsz tőlem. Teljesen ingyenes és csak pár kattintás, hogy jelentkezz rá!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!