Felkészülni az elkerülhetetlenre

Nagyon nehéz belegondolnunk abba, hogy egyszer nem leszünk, és ez mekkora érzelmi terhet jelent majd szeretteinknek. Azonban sajnálatos módon nem csupán a gyásszal kell megküzdeniük családtagjainknak, hanem azzal a jelentős anyagi teherrel is, amelyet egy méltó temetkezés jelent.
Többet akarok tudni

Ennek fedezetét előteremteni nem könnyű. Természetesen a gyászt nem enyhítheti a biztos anyagi háttér, de jelentős könnyebbséget jelent az, ha legalább az anyagiak miatt szeretteinknek nem kell aggódnia.

Hogyan készülhetünk fel anyagilag az elkerülhetetlenre?

Ebben is tudok segítséget nyújtani, mivel az Aegon palettájában szereplő Gondoskodás életbiztosítás pontosan ezekre a helyzetekre nyújt megfelelő fedezetet.

Önnek megfelelő választás ez a típusú biztosítás, ha

fontosnak tartja, hogy előre gondoskodjon a temetéssel, búcsúztatással járó kiadások megteremtéséről,

ha szeretne biztos lenni abban, hogy a szükséges összeg a kellő időben problémamentesen rendelkezésre áll majd,

ha nem szeretné, vagy nem tudja szeretteit terhelni a szükséges összeg előteremtésével. 

Mi ennek a kegyeleti megtakarításnak a lényege?

Amennyiben Ön megköti ezt a megtakarítást, halála esetén a biztosító a megjelölt kedvezményezettnek kifizeti a szerződésben foglalt összeget.

Természetesen a szerződéskötéskor Ön határozza meg, hogy mekkora összeget kíván a temetésre szánni – ez lesz az ún. biztosítási összeg, mely az évek során nőhet. Ennek az összegnek az alapján havonta akár kisebb összeg megtakarításával is gondoskodhat a később szükséges összegről.

A biztosítás élete végéig tart, de 90 éves kora felett az Aegon elengedi a biztosítási díjat.

Miért érdemes emellett döntenie?

Nem szükséges sem orvosi vizsgálatra mennie, sem egészségi nyilatkozatot kitöltenie, ugyanis egészségi állapota miatt senkit nem utasít el a biztosító.

Ön választhatja meg, hogy havonta, negyedévente, félévente vagy évente szeretné-e befizetni aktuális megtakarítását.

Természetesen a szerződéskötéskor név szerint megjelölheti, és később bármikor módosíthatja, hogy ki legyen a kedvezményezett.

Az életbiztosítás alapján fizetendő összeg nem része a hagyatéknak, így ha van kijelölt kedvezményezett, akkor nem kell a hosszadalmas hagyatéki eljárásra várnia, hogy felvehesse a temetésre szánt összeget.

Ne aggódjon, nem kell otthonosan mozognia a pénzügyekben, a kalkulációtól a szerződéskötésig mindenben segítek!

Megismerné alaposabban az
Aegon Gondoskodás részleteit?

A Gondoskodás részleteiről összegyűjtöttem Önnek
a legfontosabb tudnivalókat.

1. Tudja ön, hogy mennyibe kerül átlagosan egy temetés költsége?

A földrajzi elhelyezkedéstől, illetve a temetés módjától nagyban függ ez az összeg. Mindenesetre megállapítható, hogy egy egyszerű vidéki urnás temetés is legalább 250.000 Forintba kerül. Innen pedig a határ a csillagos ég valószínűleg, illetve amit a család megengedhet magának.

2. Tudta, hogy életbiztosítást nem csak fiatalok köthetnek?

Hiszen, van lehetősége még jóval 50 év fölött is biztosítani azt, hogy ha eljön az elmúlás ideje, akkor azoknak, akik itt maradnak, a temetkezés költsége ne jelentsen problémát.

3. Tudta, hogy van olyan biztosítás, aminek nincs úgynevezett „kilépési kora”?

Az Aegon Gondoskodás kegyeleti biztosítás pont ilyen. Hiszen a biztosítási díjat 90 éves korig kell fizetni, ezután nem. A biztosítási szerződés viszont a továbbiakban is élő marad és amennyiben bekövetkezik a haláleset a teljes biztosítási összeget kifizetjük a családtagjai számára.

4. Tudta, hogy a biztosítás nem része a hagyatéknak?

Ez pontosan így van, hiszen amennyiben a szerződéskötéskor jelöl meg kedvezményezettet, a biztosítóhoz való bejelentést követően 30 napon belül kifizetjük a biztosítási összeget. Amíg a hagyatéki eljárás, akár több hónapig is eltarthat.

5. Tudta, hogy a biztosító akkor is fizet, ha végstádiumú megbetegedést diagnosztizálnak önnél?

A biztosító a teljes biztosítási összeg 95%-át ebben az esetben, nem a kedvezményezettnek, hanem a biztosított számára fizeti ki. Így – ebben a nehéz helyzetben – lenne lehetősége akár újgenerációs gyógykezelésben részt venni, vagy akár egy bakancslistás vágyát teljesíteni.

6. Tudta, hogy baleseti eredetű halálesetnél nincs várakozási idő?

A szerződéskötést követően azonnali kockázatviselést vállalunk a baleseti eredetű káreseményekre.

 

7. Tudja, hogy mekkora összeget fizet a biztosító, ha a szerződéskötést követő 2 éven belül törtnénik meg a haláleset?

Az első 6 hónapban az addig befizetett biztosítási díjakat fizetjük ki.

6-12 hónapig a biztosítási összeg 25%-át.

12-24 hónapig a biztosítási összeg 50%-át.

A második év letelte után a biztosítási összeg 100%-át térítjük.

8. Tudja mi történik. ha még sem tudja fizetni a biztosítás díját?

• Amennyiben az első 5 év biztosítási díját még nem fizette be, akkor a szerződése kifizetés nélkül megszűnik;

• Amennyiben legalább már az első 5 év biztosítási díját befizette, úgy a szerződés díjmentesen leszállíthatóvá válik. Ez azt jelenti, hogy – döntően az addig befizetett díjak összegétől függően – egy alacsonyabb biztosítási összeggel, de már további díjfizetés nélkül fennmaradhat a szerződés. Az így megállapított biztosítási összeg kerül kifizetésre a biztosított halála esetén.

Kérsz egy 30 perces,
személyre szabott konzultációt ingyen?

Azért, hogy teljesen rád és a családodra szabott segítséget kaphass, kérj tőlem egy 30 perces konzultációt. Ennek során feltérképezem az igényeidet, megbeszéljük, miben lenne szükséged segítségre, és személyre szabott javaslatokat kapsz tőlem. Teljesen ingyenes és csak pár kattintás, hogy jelentkezz rá!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!