Önkéntes Nyugdíjpénztár munkavállalóknak

Az önkéntes nyugdíjpénztár egyszerű és biztonságos eszköz ahhoz, hogy nyugdíjasként az anyagi biztonságod miatt ne kelljen aggódnod! Minél korábban kezded, annál nagyobb összeget gyűjthetsz össze!
Már havi 6000 Ft-tól, most a belépési költség felét is megspórolhatod!

Hogyan működik az Önkéntes Nyugdíjpénztár?

Az Önkéntes Nyugdíjpénztár hasonló egy hagyományos bankszámlához, amelyre a nyugdíjpénztárba való belépést követően minden hónapban befizeted az előre meghatározott megtakarításodat.

Azonban mégis sokkal jobban jársz pénztártagként, mintha csupán a saját számládon tennél félre, ugyanis befizetéseid mellett a megtakarításon elért hozam és az igényelt adó-visszatérítés összege is növelheti a félretett összeget, amelyet majd nyugdíjasként felhasználhatsz.

Miért érdemes belépned a Nyugdíjpénztárba?

Mert minden évben a befizetéseid után 20%-os adó-visszatérítést igényelhetsz, ami tovább növeli megtakarításaidat.

Mert rugalmasan meghatározhatod, mennyit és milyen ütemezéssel szeretnél félretenni.

Mert ez az egyik legolcsóbb nyugdíj megtakarítási forma.

Mert teljesen átlátható: megtakarításaidat online bármikor ellenőrizheted.

Nem kell tartanod a pénzügyi kockázatoktól!

Nyugdíjpénztári tagságoddal csatlakozol ahhoz a közel 174 000 emberhez, akik hozzád hasonlóan az Aegon önkéntes nyugdíjpénztárnak tagjai Magyarországon.

A világon minden hatodik ember nyugdíjkiegészítését a nemzetközi Aegon cégcsoport valamely tagja fizeti ki.

Az Aegon vagyonkezelője már kétszer is elnyerte „Az Év Alapkezelője” díjat.

Tudd biztonságban megtakarításaidat, segítek a belépésben és a megfelelő konstrukció megtalálásában is!

Hogyan spórolhatod meg a belépési költség felét?

A hagyományos postai kapcsolattartás helyett válassz praktikus és környezetbarát e-posta szolgáltatást,
így a 4000 Ft-os belépési költség felét megspórolhatod!
Csak 2020. december 31-ig!

Megismernéd alaposabban
az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár részleteit?

A nyugdíjpénztár részleteiről összegyűjtöttem neked
a legfontosabb tudnivalókat.

Általános kérdések

Hogyan tudok belépni az önkéntes nyugdíjpénztárba?

Az önkéntes nyugdíjpénztári belépés feltétele a 16. életév betöltése és a tagdíjfizetés vállalása. Az önkéntes pénztártagsági jogviszony az első havi tagdíj befizetésével jön létre. Egyszerre több önkéntes nyugdíjpénztárban is létesíthető tagsági jogviszony. Amennyiben szeretnél belépni az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

Két pénztárnál is van önkéntes pénztári tagsági jogviszonyom, lehet-e ezeket egyesíteni?

Igen, egyik pénztárból a másik pénztárba történő átlépéssel lehetőséged van erre. Átlépés esetén az átadó (régi) pénztárnál megszűnik a tagsági jogviszonyod, és az ott lévő megtakarításodat a pénztár átadja az átvevő pénztárnak. Amennyiben az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárban kívánod egyesíteni önkéntes nyugdíjpénztári számláidat, kérjük, juttasd el nekünk átlépési kérelmedet, és mi eljárunk az átadó pénztárnál az általad adott meghatalmazás alapján.

Elveszett a szerződésem, tagsági okiratom. Hogyan kaphatok másik példányt?

Telefonos ügyfélszolgálatunkon (06-1-477-4890, 8-as menüpont), és postai úton igényelhetsz újat. Az Online ügyfélszolgálatunkon keresztül is letöltheted tagsági okiratodat.

Hogyan lehet az adataimban történt változást bejelenteni a pénztárhoz?

Adatváltozásaidat írásban, online vagy telefonon jelentheted be. Adatmódosítást bejelentő nyomtatványunk postai vagy elektronikus (hitelesítés után) beküldésével bármely adatodat módosíthatod (pl.: névváltozás, cím-, telefonszám változása, munkáltatói és kedvezményezett adatok módosulása). Telefonos vagy Online Ügyfélszolgálatunkon levelezési címedet, telefonszámodat, e-mail címedet és befektetési portfóliódat tudod módosítani az sms-ben vagy e-mail-ben kapott jelszó megadásával.

Hogyan tudok az önkéntes nyugdíjpénztári számlámon befektetési kombinációt változtatni?

A portfólióváltásra vonatkozó szándékodat a Portfólióváltó nyomtatvány kitöltésével és az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyfélszolgálati irodáiban történő leadásával, vagy postai úton történő elküldésével kezdeményezheted. Az Online Ügyfélszolgálaton keresztül szintén benyújthatod portfólióváltási igényedet. A portfólióváltás díja a pénztártag befektetett vagyona aktuális forintértékének 0,1%-a, de maximum 2000 Ft.

Hogyan juthatok információhoz az önkéntes nyugdíjpénztári számlámon történt befizetésekkel, az egyenlegemmel kapcsolatosan?

Pénztárunk – a törvényi kötelezettségének megfelelően – minden év június 30-ig számlaértesítő levélben tájékoztatja tagjait a tárgyévet megelőző év befizetéseiről, az elért hozamokról és az előző év december 31-ei aktuális pénztári számlaegyenlegről. Aktuális egyenlegedet bármikor meghallgathatod a 06-1-477-4890-es ügyfélszolgálati telefonszám 4-es menüpontjában (telefonos beazonosítást követően).

Online ügyfélszolgálatunk segítségével is bármikor lekérdezheted aktuális számlaegyenlegedet, módosíthatod bizonyos adataidat, és még számos ügyet intézhetsz otthonról. Ha még nem regisztráltál ingyenes szolgáltatásunkra, most egyszerűen megteheted.

Regisztrálni szeretnék Online Ügyfélszolgálatukon, hogyan tudhatom meg szerződésazonosítómat?

Hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-1-477-4890-es számon. A 8-as menüpontban a személyes adataiddal történő beazonosítás után ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel tájékoztatnak mind szerződésszámoddal, mind ügyfél-azonosítóddal kapcsolatban. Az Online ügyfélszolgálatra adóazonosító számodnak megadásával is regisztrálhatsz.

Elfelejtettem a telefonos egyenleg lekérdezéshez használt PIN-kódomat, hogyan tudok újat kérni?

Új PIN kódot a 06-1-477-4890-es ügyfélszolgálati telefonszám 8-as menüpontjában, ügyintézőink segítségével tudsz igényelni.

Adóvisszatérítés

Lehet-e adó-visszatérítést igénybe venni az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett összeg után?

Az önkéntes pénztárba történő egyéni tagdíjfizetés, vállalati befizetések (támogatói adomány vagy munkáltatói hozzájárulás) után adó-visszatérítés vehető igénybe, de csak a tag adott évben megfizetett összevont adóalapodnak személyi jövedelemadója erejéig. Az adó-visszatérítés mértéke a tagok által befizetett egyéni tagdíjak, valamint az egyéni számlán jóváírt vállalati befizetések (támogatói adomány, munkáltatói hozzájárulás) összegének a 20%-a, melyet a tag által megjelölt önkéntes pénztári számlájára utal a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal).

 A maximális adó-visszatérítés összege 150 000 Ft, amennyiben az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztári befizetéseid után nem nyilatkoztál adó-visszatérítésről. Ha Ön az önkéntes pénztári, a nyugdíj-előtakarékossági és a nyugdíjbiztosítási befizetéseid után is nyilatkozol az adó-visszatérítésről, akkor az adóhatóság által átutalt összeg együttesen nem haladhatja meg a 280 000 Ft-ot. A kedvezménynek nincs jövedelemnagyságtól függő korlátja!

Tagdíjfizetés

Hogyan tudok az önkéntes pénztári számlámra tagdíjat befizetni?

Önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjadat fizetheted egyénileg, illetve az éves Cafeteria keretedből is. Többféle fizetési mód közül választhatsz Pénztárunkban.

Megemelhetem-e a nyugdíjpénztári tagdíjamat, és ha igen, hogyan?

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj mértéke bármikor módosítható. A tagdíj legkisebb (egységes tagdíj) mértékét a Pénztár Alapszabálya határozza meg. 2020-ban az egységes tagdíj mértéke havi 6000 Ft. Ha emelni szeretnéd tagdíjadat, töltsd ki a Változásjelentő nyomtatványt, és juttasd el részünkre.

Nem tudom fizetni az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjamat, mik ennek a következményei?

Fontos, hogy mindig a választott gyakoriságnak megfelelően (ha más gyakoriságot nem adtál meg akkor havonta) fizesd be a vállalt tagdíjat, de legalább az Alapszabályban rögzített egységes tagdíjnak megfelelő összeget (jelenleg havi 6000 Ft). A tagdíjjal nem rendezett időszakra vonatkozóan a minimum tagdíj – vagy a minimumtagdíjnál kisebb befizetés esetén a befizetett díj és a minimumtagdíj közötti különbözet – működési alapra eső összegét negyedévente levonjuk az egyéni számlán jóváírt hozamból. A tagdíjfizetéssel nem rendezett időszak a várakozási időbe beleszámít. A nemfizető tagok tagsági jogviszonya a várakozási idő leteltével megszüntethető. A rendszeres tagdíjfizetés azért fontos, mert befizetéseiddel a jövőbeni nyugdíjszolgáltatásodat növeled. Amennyiben a befizetés nem rendszeres, úgy nyugdíjszolgáltatásod nem éri el a megfelelő szintet és nem jelent majd komoly segítséget nyugdíjas éveidben.

Kedvezményezettek

A belépési nyilatkozaton egy kedvezményezett megjelölésére van lehetőség, meg tudok több személyt is jelölni?

Igen, erre a változásbejelentő nyomtatvány kitöltésével van lehetőség. A kedvezményezett jelölésére, törlésére, illetve ennek módosítására kizárólag a Változásbejelentő nyomtatványon, illetve közokiratban (pl.: közjegyző által kiállított okiratban) vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban (pl.: két tanú által aláírt nyomtatványon, vagy saját kezűleg írt és aláírt okiratban) van lehetőség.

Kérjük, figyelj arra, hogy a kedvezményezettek részesedésének aránya együttesen pontosan 100% legyen!

Amennyiben nem jelölök meg kedvezményezettet a szerződésemen, halálom esetén mi történik az összeggel?

Amennyiben a pénztártag elhalálozik, úgy az egyéni számláján lévő megtakarításra a kedvezményezett válik jogosulttá. Kedvezményezett jelölése hiányában a pénztártag halálának időpontjában a természetes személy örökösei válnak az egyéni számla kizárólagos tulajdonosává, azaz az egyéni számlán lévő megtakarítás őket illeti meg, örökrészük arányában. Az örökösi minőséget jogerős hagyatékátadó végzéssel, vagy jogerős öröklési bizonyítvánnyal kell igazolni. Ebben az esetben tehát meg kell várni a hagyatéki eljárás jogerős lezárását, vagy hagyatéki eljárás hiányában a közjegyzőtől kell kérni az öröklési bizonyítvány kiállítását. Ezért javasoljuk kedvezményezett jelölését, akkor is, ha az megegyezik az örökössel.

A pénztártag elhalálozása esetén az örökösök hogyan juthatnak a nyugdíjpénztárban felhalmozott összeghez?

A pénztártag halálát a Pénztár részére be kell jelenteni a Haláleset bejelentő nyomtatványon. A halál tényét halotti anyakönyvi kivonattal, vagy jogerős hagyatékátadó végzés, illetve öröklési bizonyítvány másolatával kell igazolni.

 

Kedvezményezett jelölése hiányában a jogerős hagyatékátadó végzés vagy jogerős öröklési bizonyítvány másolatának csatolása – az egyéni számlára jogosultak személyének megállapításához – feltétlenül szükséges. A jogosultak (örökösök/kedvezményezettek) személyének megállapítását követően a Pénztár a haláleseti szolgáltatásról szóló tájékoztató levelet küld az érintettnek, mely tartalmazza a kifizetés teljesítéséhez szükséges feltételeket.

Kifizetés

Hogyan juthatok a számlámon felhalmozódott összeghez nyugdíjasként?

A pénztártag az egyéni nyugdíjszámláján nyilvántartott összeghez a nyugdíjkorhatár elérése után nyugdíjszolgáltatás formájában hozzájuthat.

Nyugdíjkorhatár betöltésének minősül: a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerinti öregségi nyugdíjkorhatár elérése, továbbá az az időpont, amelytől a pénztártag öregségi nyugdíjban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, balettművészeti életjáradékban, átmeneti bányászjáradékban, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított öregségi, rokkantsági nyugdíjsegélyben (nyugdíjban), növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi járadékban vagy nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesül.

 A 2012. augusztus 1-jétől hatályos jogszabály módosítás alapján azon pénztártagok akik részére 2012. január 1-jét megelőző kezdő nappal rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjat állapítottak meg, a szolgáltatás igénylésének időpontjától függetlenül jogosultak a nyugdíjszolgáltatás igénybevételére.

 A nyugdíjkorhatárt elérő pénztártag írásban nyilatkozik arról, hogy egy összegben vagy járadék formájában veszi igénybe a nyugdíjszolgáltatást és a tagdíjat tovább nem fizeti, vagy az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeg meghatározott részét egy összegben, a fennmaradó részt pedig járadék formájában veszi igénybe és a tagdíjat tovább nem fizeti, vagy a tagdíjat fizeti, és a nyugdíjszolgáltatást nem veszi igénybe, vagy az egyéni nyugdíjszámláján felhalmozott összeget a pénztárban hagyja, és a tagdíjat tovább nem fizeti.

 

Az adózási vonzatokról kérjük, olvasd el a Milyen adóvonzata van a nyugdíjszolgáltatásnak? pontot!

Milyen adóvonzata van a nyugdíjszolgáltatásnak?

A 2013.01.01. előtt önkéntes nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyt létesítő tagok esetében a nyugdíjszolgáltatás során történő kifizetés ADÓMENTES.

A 2013.01.01 után önkéntes nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyt létesítő tagok esetében a nyugdíjszolgáltatás akkor válik ADÓMENTESSÉ

ha a tag a belépés évétől számított 10. vagy azt követő év(ek)ben veszi igénybe,

ha a tag nyugdíjszolgáltatásra való jogosultsága rokkanttá nyilvánítás miatt keletkezik.

Amennyiben a Pénztártag 2013.01.01. után lépett be a nyugdíjpénztárba és a fenti feltételek egyike sem áll fenn, úgy a kifizetett nyugdíjszolgáltatás tőke része ADÓKÖTELES kifizetésnek minősül. Ez a kifizetés az Szja törvény 28. § (1) bekezdés d) pontja alapján egyéb jövedelemnek minősül, mely után 15% mértékű szja fizetési kötelezettség keletkezik. A kifizetés hozam része adómentes.

Átlépő Pénztártagok esetén a tagsági jogviszony kezdeti időpontjának az átadó önkéntes nyugdíjpénztárnál lévő tagsági viszony kezdeti időpontját kell figyelembe venni (folyamatos tagsági jogviszony megléte esetén).

Letelt a 10 év tagsági viszonyom, felvenném az önkéntes nyugdíjpénztári számlámon lévő összeget. Ezt hogyan tehetem meg?

A Pénztártag a 10 év várakozási idő letelte után, de még a nyugdíjkorhatár elérése előtt választhat, hogy

a Pénztárban változatlan feltételek mellett tag marad, vagy

a pénztártagságát folytatja, és – legfeljebb háromévente egy alkalommal – az egyéni nyugdíjszámláján nyilvántartott összeg egészét vagy egy részét a nyugdíjkorhatár elérése előtt felveszi, vagy

a Pénztárból kilép (teljes megtakarítását felveszi, és tagsági jogviszonyát megszünteti), vagy

tagdíj fizetése nélkül az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeget a Pénztárban hagyja.

Telefonon vagy írásban történő kérésedre Ügyfélszolgálatunk kiküldi neked a szolgáltatás igényléséhez szükséges, megfelelő nyomtatványt. A nyomtatvány elérhető a Dokumentumtárban.

Amennyiben a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges valamennyi dokumentum a Pénztár rendelkezésre áll, az utolsó dokumentum beérkezésétől kezdődik a kifizetés teljesítésére nyitva álló határidő, az alábbiak szerint: A kifizetést legkésőbb a fordulónapot követő 8. munkanapig teljesíti a Pénztár.
A fordulónap számítása: Amennyiben az igénylő fordulónapot nem jelölt meg, vagy a megjelölt fordulónap és az utolsó szükséges irat beérkezése között kevesebb, vagy egyenlő mint 10 munkanap van, úgy a fordulónap a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges utolsó irat beérkezését követő 10. munkanap. Amennyiben az igénylő a fordulónapot megjelölte, és az utolsó szükséges irat beérkezése és a megjelölt fordulónap között több mint 10 munkanap van, akkor a fordulónap az igénylő által megjelölt nap.

Ennél a szolgáltatás típusnál attól függően, hogy a Pénztártag mikor, és a megtakarításának mely részét veszi fel (hozam vagy tőke), adó és járulékfizetési kötelezettség is felmerülhet. A hozam adómentes bevétel (Szja 1. mell. 6.4. pont), míg a hozamon felüli rész (tőke) egyéb jövedelemnek minősül, a Szja tv. 28. § (1) bekezdése alapján.

 

Kedvezményezett jelölése hiányában a jogerős hagyatékátadó végzés vagy jogerős öröklési bizonyítvány másolatának csatolása – az egyéni számlára jogosultak személyének megállapításához – feltétlenül szükséges. A jogosultak (örökösök/kedvezményezettek) személyének megállapítását követően a Pénztár a haláleseti szolgáltatásról szóló tájékoztató levelet küld az érintettnek, mely tartalmazza a kifizetés teljesítéséhez szükséges feltételeket.

Milyen adóvonzata, illetve egyéb költsége van a 10 év utáni önkéntes nyugdíjpénztári kifizetésnek, ha az nem nyugdíjszolgáltatás?

Adózás: A várakozási idő (10 év) lejáratát követően teljesített, nyugdíjszolgáltatásnak nem minősülő kifizetések esetében a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja.) hatályos rendelkezései szerint a hozam adómentes bevétel, a hozamon felül kifizetett rész (tőke) egyéb jövedelemnek minősül, azzal a kiegészítéssel, hogy ezen kifizetéseknek csak meghatározott részét kell az egyéb jövedelem számításnál adóztatandó jövedelemként figyelembe venni:

Egyéb jövedelemnek minősülő, adóköteles kifizetés összegének meghatározása:

A 2007.12.31-ig jóváírt összegek tekintetében a kötelező várakozási időszak leteltének évében, és az azt követő évben a kifizetett összeg 100%-át kell jövedelemnek tekinteni. Az ezt követő években kifizetett szolgáltatás tekintetében az adóköteles kifizetés összegét a következők szerint kell megállapítani: A várakozási idő leteltét követő

évben a kifizetett összeg 90%-át,

évben a kifizetett összeg 80%-át,

évben a kifizetett összeg 70%-át,

évben a kifizetett összeg 60%-át,

évben a kifizetett összeg 50%-át,

évben a kifizetett összeg 40%-át,

évben a kifizetett összeg 30%-át,

évben a kifizetett összeg 20%-át,

évben a kifizetett összeg 10%-át kell jövedelemként figyelembe venni. A várakozási idő leteltét követő 11. és az azt követő években pedig a kifizetett összeget már nem kell jövedelemként figyelembe venni.

A tagi számlára 2007.12.31-ét követően jóváírt tételek esetén a jóváírt tétel jóváírásának évétől számított

év letelte évében és az azt követő 1. évben kifizetett összeg 100%-át,

a 10. év letelte évét követő 2. évben kifizetett összeg 90%-át,

a 10. év letelte évét követő 3. évben kifizetett összeg 80%-át,

a 10. év letelte évét követő 4. évben kifizetett összeg 70%-át,

a 10. év letelte évét követő 5. évben kifizetett összeg 60%-át,

a 10. év letelte évét követő 6. évben kifizetett összeg 50%-át,

a 10. év letelte évét követő 7. évben kifizetett összeg 40%-át,

a 10. év letelte évét követő 8. évben kifizetett összeg 30%-át,

a 10. év letelte évét követő 9. évben kifizetett összeg 20%-át,

a 10. év letelte évét követő 10. évben kifizetett összeg 10%-át kell jövedelemként figyelembe venni, a 10. év letelte évét követő 11. évben, és az azt követő években kifizetett összeget pedig már nem kell jövedelemként figyelembe venni.

Fentiek szerint megállapított adóköteles jövedelemnek, vagyis adóalapnak (szja tv. 47.§ (5)) minősül:

2019.07.01-től 2020.06.30-ig: az adóköteles tőkerész 85%-a,

2020.07.01-től  az adóköteles tőkerész 87%-a

a 2020. évben kifizetett adóköteles szolgáltatások esetén az adóalap 15%-a személyi jövedelemadó-előlegként kerül levonásra.

Szociális hozzájárulási adót köteles fizetni a Pénztártag a kifizetett adóköteles összeg után. A szociális hozzájárulás mértéke:

2019.07.01-től 2020.06.30-ig 17,5%

2020.07.01-től: 15,5%

 2020.07.01-től a  szociális hozzájárulási adó alapja az adóköteles tőkerész 87%-a. A szociális hozzájárulási adó befizetését az adóévről szóló személyi jövedelemadó bevallásban kell dokumentálni és a személyi jövedelemadó bevallásra előírt határidőig kell bevallani és megfizetni. (A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény: 29.§; A szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvény: 3. § (3), 18.§ (4) a) pont, 27. §).

Részkifizetés esetén a Pénztár kifizetésenként 3000 Ft ügykezelési költséget, valamint a kifizetés tényleges költségét (postai kifizetés, vagy a banki átutalás díját) vonja le.

Kifizetési határidő: Amennyiben a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges valamennyi dokumentum a Pénztár rendelkezésére áll, az utolsó dokumentum beérkezésétől kezdődik a kifizetés teljesítésére nyitva álló határidő, az alábbiak szerint:
A kifizetést legkésőbb a fordulónapot követő 8. munkanapig teljesíti a Pénztár. A fordulónap számítása: Amennyiben az igénylő fordulónapot nem jelölt meg, vagy a megjelölt fordulónap és az utolsó szükséges irat beérkezése között kevesebb, vagy egyenlő mint 10 munkanap van, úgy a fordulónap a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges utolsó irat beérkezését követő 10. munkanap. Amennyiben az igénylő a fordulónapot megjelölte, és az utolsó szükséges irat beérkezése és a megjelölt fordulónap között több mint 10 munkanap van, akkor a fordulónap az igénylő által megjelölt nap.

A kifizetést követően a Pénztár a kifizetés adatairól szóló elszámolási igazolást és adóigazolást küld a Pénztártag részére, melynek alapján a Pénztártag további kötelezettségeit teljesítheti.

FONTOS! Az Szja. törvény 44/A § (6) bekezdés értelmében adó-visszatérítésre nem jogosult az, aki, az adó-visszatérítésre vonatkozó nyilatkozattétel időpontjában önkéntes pénztárnak nem tagja. Ez alól kivételt képeznek azon magánszemélyek, akik nyugdíjszolgáltatás igénylése miatt már nem tagjai a Pénztárnak, ezért ők jogosultak az adó-visszatérítésre a tagsági jogviszony megszüntetése esetén is (Szja. törvény 44/A § (5)).

Kérsz egy 30 perces,
személyre szabott konzultációt ingyen?

Azért, hogy teljesen rád és a családodra szabott segítséget kaphass, kérj tőlem egy 30 perces konzultációt. Ennek során feltérképezem az igényeidet, megbeszéljük, miben lenne szükséged segítségre, és személyre szabott javaslatokat kapsz tőlem. Teljesen ingyenes és csak pár kattintás, hogy jelentkezz rá!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!