CSOK, Falusi CSOK

Élj az állami támogatás lehetőségével, és vásárold meg álmaid otthonát!
Többet akarok tudni

Állami támogatás vagy hitel?

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye

egy vissza nem térítendő állami támogatás, amely mellé kedvezményes hitelt is igénybe vehetsz abban az esetben, ha megfelelsz a hitelt nyújtó bank feltételeinek. A CSOK célja, hogy a gyermeket nevelő vagy gyermeket tervező családok könnyebben juthassanak lakáshoz.

A támogatás és a kedvezményes hitel mértéke is függ a meglévő vagy vállalt gyermekek számától, a hitel céljától és az ingatlan méretétől, de a támogatás mértéke a CSOK és a Falusi CSOK esetén is max. 10 millió forint lehet, míg a kedvezményes hitel összege max. 15 millió forint lehet.

Mit kell tudni a CSOK-ról?

Megkülönböztetjük a CSOK-ot és a Falusi CSOK-ot.

Abban mindkettő megegyezik, hogy csak meglévő vagy vállalt gyermek után igényelheted, azonban a hitelcél eltérő lehet. A CSOK-ot új vagy használt lakás vásárlására, építésre vagy bővítésre igényelheted, míg a Falusi CSOK-ot meglévő ingatlan bővítésére, felújítására vagy korszerűsítésére.

Meg kell felelnetek a törvényi előírásoknak és a kedvezményes hitel esetén a banki feltételeknek is. A legfontosabb, hogy csak meglévő vagy vállalt gyermek után igényelhető és abban az esetben, ha vállalt gyermekről van szó, házasoknak kell lennetek, és legalább az egyikőtöknek 40 év alattinak kell lennie.

Milyen újdonságokat tartogat a CSOK 2021?

A CSOK 2015 óta számtalan átalakításon és bővítésen esett át, így 2021 is tartogat újdonságokat.

ÁFA VISSZAIGÉNYLÉSE:

2021. január 1-től az újépítésű ingatlanok ÁFA-ját 5%-ra csökkentették, és abban az esetben, ha az új ingatlan megvásárlásához, építéséhez CSOK-ot is igényelsz, ezt az 5% ÁFA-t is visszaigényelheted.

ILLETÉKMENTESSÉG:

Amennyiben CSOK felhasználásával vásárolsz új vagy használt ingatlant, az illetéket – amely CSOK nélkül a vételár 4%-a – elengedik.

TETŐTÉR BEÉPÍTÉSE:

2021. január 1-től a tetőtér beépítésére is igényelhető a maximális 10 millió forintos CSOK.

Nem tudsz eligazodni a bankok kínálatában?

Ugyan a CSOK támogatás feltételeit a törvény szabályozza, a kedvezményes hitel előírásait az egyes bankok határozzák meg. Segítek megtalálni a számodra legkedvezőbbet és a hitelfelvétel során is segítek! Fordulj hozzám bizalommal!

Kérsz egy 30 perces,
személyre szabott konzultációt ingyen?

Azért, hogy teljesen rád és a családodra szabott segítséget kaphass, kérj tőlem egy 30 perces konzultációt. Ennek során feltérképezem az igényeidet, megbeszéljük, miben lenne szükséged segítségre, és személyre szabott javaslatokat kapsz tőlem. Teljesen ingyenes és csak pár kattintás, hogy jelentkezz rá!

error: A tartalom a honlap tulajdonosának szellemi terméke!